Kusursuz cilt görünümü için fondöten nasıl uygulanır?

Kusursuz cilt görünümü için fondöten nasıl uygulanır?

Güzel makyaj yapmak için öneriler, özellikle kozmetik sektörünün her geçen zamanda büyümesiyle önem kazandı. Cildin güzel ve pürüzsüz görünmesi için fondötenin doğru uygulanması gerekiyor. İşte, fondöten sürmenin püf noktaları...

Fondöten kullananlar için en rahatsız edici durum, fondötenin yüz ile bütünleşmeyip pul pul durmasıdır. Bu durum 'cake face' olarak adlandırılır ve kötü bir görüntüye neden olur. Fondöten sürmeden önce ve sürdükten sonra yapılması gerekenler doğru bir şekilde uygulanmalıdır.

KUSURSUZ FONDÖTEN GÖRÜNÜMÜ İÇİN PÜF NOKTALAR

CİLDİN HAZIRLANMASI

Her şeyden önce cildiniz kirlerden arınmış ve temiz olmalıdır. Fondöten uygulanacak olan cilt kuru olmamalıdır. Eğer kuru bir cildiniz varsa mutlaka nemlendirici sürüp cildinizi makyaja hazırlamalısınız. Aksi takdirde fondöten yüzünüzle bütünleşmez, pul pul bir görünüme neden olur ve gözenekleriniz belirginleşir. Normal ve karma ciltler hafif yapılı bir makyaj bazı kullanarak fondötenin çizgilere dolmasını engelleyebilir.

548f551ccd5fc-rbk-best-foundation-0514-1-s2.jpg

FIRÇA SÜNGER TEMİZLİĞİ

Daha önceden kullanılan fırça ya da süngerler temizlenmeyip tekrar kullanılması halinde yüzde dalgalı izler bırakabilir. Ayrıca uzun süre temizlenmeden kullanılırsa ciltte alerjik sorunlar oluşmasına da yol açabilir. Bu nedenle mutlaka temiz bir fırça ya da sünger kullanmalısınız. Sünger tercih edenler fondöteni sürmeden önce süngeri hafifçe ıslatırsa daha etkili bir sonuç alır.

FAZLA ÜRÜN KULLANIMINDAN KAÇININ

En sık yapılan hatalardan biri, ciltteki kusurların tamamını kapatmak için yüze bol miktarda fondöten sürmek. Bu hem görünüm hem de sağlık açısından oldukça yanlış bir durum. Fazla miktarda sürdüğünüz fondöten yüzünüzde kalıp gibi duracağı için sizi doğallıktan uzaklaştıracak ve daha katmanlı bir görünüm oluşturacaktır. Ayrıca kat kat sürülen fondöten gözeneklere dolarak cildinizin nefes almasını engeller ve yüzünüzdeki kırışıklıkları belirginleştirir. Bu nedenle fazla ürün kullanmaktan kaçınmalısınız.

2021-02-23-180334-001.jpg

TENİNİZE UYGUN RENGİ TERCİH EDİN

Fondöten seçiminde dikkat edilecek en önemli nokta, yapısından önce doğru rengi bulmaktır. Kendi cilt tipinize uygun ve yüzünüzle bütünleşecek doğru renkteki fondöten sizi kusursuz bir görünüme kavuşturur. Cildinize en uygun fondöten boynunuzla aynı renkte olmalıdır. Eğer elinizdeki fondötenler ten renginizden açık ya da koyu ise karıştırarak doğru rengi kendiniz yaratabilirsiniz.

MAKYAJ SÜNGERİ KULLANIN

Makyaj süngeri sayesinde fondöteni cildinize kusursuz bir şekilde yayabilirsiniz. Aynı zamanda fondöten sürdükten sonra cilt üzerinde oluşan fazlalık görüntüyü de ortadan kaldırma konusunda büyük bir fayda sağlar. Özellikle saç diplerine fondöten uygulama esnasında büyük sıkıntılar yaşanır. Saçlara da fondöten bulaşma gibi bir problem ortaya çıkar. Fakat makyaj süngeri, cildinizin her yerine eşit miktarda fondöten sürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda fondötenin bir kısmını içerisine çektiği için daha doğal ve pürüzsüz bir görüntü ortaya çıkarır.

foundation-faux-pas-1483730267-001.jpg

BOYNA DA FONDÖTEN SÜRÜN

Fondöten sürümü esnasında yapılan en büyük hatalardan biri boyun bölgesinde uygulamamaktır. Boyun bölgesinde fondöten uygulanmadığı zaman ciltte bir maske görünümü ortaya çıkar ve bütün bir görüntü kazanmak mümkün olmaz. Kusursuz fondöteni gerçekleştirebilmek için mutlaka boyun bölgesine fondöten uygulamayı atlamamak gerekir.

Boyun, yüz renginden çok daha açık bir şekildedir. Bu sebeple fondöten uygulanmadığı zaman sırıtan bir görüntü ortaya çıkar. Boynunuza yoğun bir şekilde fondöten uygulamak yerine yüzünüze sürdüğünüz fondöteni aşağı doğru dağıtarak gerçekleştirmeniz gerekir. Böylece bütün bir görüntü ortaya çıkar ve pürüzsüz bir cilt görünümünü elde edersiniz.

TRANSPARAN PUDRA KULLANIN

Sürdüğünüz fondötenin kalıcı olmasını ve daha mat bir görünüm kazanmasını sağlayabilmek adına transparan pudra önemli rol oynamaktadır. Aynı zamanda transparan pudra sayesinde kusursuz bir cilt görünümü de ortaya çıkmaktadır. Cilt üzerine uygulanan likit ürünlerin sabitlenip uzun süre kullanımını sağlar.

Hem fondöten, hem de cilt yağından kaynaklı olarak parlak bir görüntü ortaya çıktığı zaman transparan pudra tercih edilir ve daha mat bir görünüm ortaya çıkmaya başlar. İnce yapıya sahip olan transparan pudraları tercih etmeniz gerekir. Aynı zamanda cildi uygularken ince bir tabaka halinde gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz.

pretty-woman-applying-royalty-free-image-165928217-1551476220.jpg

BAZI BÖLGELERE KAPATICI KULLANIN

Yüzünüzde sorunlu bir bölge mevcutsa buraya kat kat fondöten uygulamak yerine kapatıcı uygulayarak tek kat fondöten yardımıyla kusurlu bölgeyi tamamen ortadan kaldırmak mümkün olur. Çok fazla fondöten uygulandığı zaman pürüzsüz bir görüntüden ziyade dalgalı bir görüntü ortaya çıkar. Aynı zamanda kalın bir tabaka halinde sürüldüğü için maske görünümü ortaya çıkar.

Fondötenler kusurları kapatmak için değil, cilt rengini eşitleyip gözenekleri daha küçük bir hale getirebilmek için kullanılır.

Cilt üzerinde oluşan gözaltı morluğu ve kızarıklık gibi cilt problemlerine kapatıcılar sayesinde en aza indirmek mümkün olur. Bu sebeple kapatıcının görevini fondötene yaptırmak doğru değildir. Cilt üzerinde oluşan problemleri kapatıcı sayesinde ortadan kaldırıp daha sonra fondöten işlemini gerçekleştirerek pürüzsüz bir fondöten görünümü elde edebilirsiniz.

beauty-1-1024x768-001.jpeg

KALICI FONDÖTEN İÇİN SABİTLEYİCİ KULLANIN

Son olarak fondötenin üzerine transparan bir pudra sürerek fondötenin kalıcılığını arttırabilirsiniz. Bu sayede yüzünüzde parlamalar olmaz, daha mat ve doğal bir görünüm oluşur. Ayrıca fondötenin çizgilere dolması da engellenmiş olur.

HASSAS CİLTLERE DİKKAT EDİN

Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin mutlaka hassas cilt yapısına özel olan fondötenleri tercih etmesi gerekir. Kızarıklık ve morarma gibi problemler yaşayan ya da alerjik reaksiyon gösteren ciltler hassas ciltlerdir. Bu ciltler için tercih edilen ürünlerin de aynı şekilde hassas olmasına özen göstermeniz gerekir.

Dikkat edilmediğiniz zaman pürüzsüz bir görüntü elde etmek mümkün olmaz. Hassas ciltlere uygun fondötenleri tercih ettiğiniz zaman cildinizde herhangi bir problem söz konusu olmaz. Yüksek kapatıcılığı bulunan fondötenler genellikle ağır olduğu için kapatıcılığı düşük olan fondötenleri tercih edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN