Kıbrıs'ta korkutan deprem: Birçok ülkeden hissedildi

Kıbrıs'ta korkutan deprem: Birçok ülkeden hissedildi

Son dakika haberi... Kıbrıs adasının güneyinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta KKTC olmak üzere çok sayıda ülkede hissedildi.

Kıbrıs adasının güneyinde saat 17.26'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kıbrıs'ın güneyinde saat 17.26'da 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 60 kilometre altında gerçekleşen sarsıntının merkez üssünün, Güney Kıbrıs'ın Pergomas kentine 7 kilometre mesafede olduğu aktarıldı.

Deprem, Güney Kıbrıs'ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de hissedildi. Rum medyası, 'Deprem Kıbrıs'ı vurdu' başlığıyla haberi duyurdu. KKTC'de ise internet siteleri 'Sallandık' manşetleri attı.

Kıbrıs adasının güneyinden geçen devasa fay hattı, Kızıl Deniz'den başlayıp Suudi Arabistan, İsrail, Lübnan gibi ülkelerden geçerek, Hatay'dan Akdeniz açıklarına dönüyor. Hat, Rodos'un yakınlarından geçip İyon Deniz'i açıklarına kadar devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN