Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti

Merkez Bankası’nın faiz artırımı kararının ardından Halkbank, Ziraat Bankası, VakıfBank, TEB, İş Bankası, Garanti BBVA ve Akbank gibi bankaların taşıt, konut (Ev), ihtiyaç kredisi faiz oranlarında güncelleme oldu.

Türkiye’nin enflasyona oranlar bir faiz artırımına ihtiyacı olduğunu savunan Prof. Dr. Şener, buna karşılık bu hamlenin geldiğini anımsatarak, uzun vadede faiz artırımının bazı riskleri doğurabileceği uyarısında bulundu. Faiz artırımının ardından bankaların otomobil, ev ve ihtiyaç kredilerinin güncel oranları da hâliyle değişti.

TAŞIT, İHTİYAÇ KREDİSİ, KONUT KREDİLERİ ARTAR MI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz artırımına gidince tüketici, konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranlarının artacağına söylentiler ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Sefer Şener, acı reçeteyi vurgulayarak, vatandaşların bu kararın ardından biraz tasarruf yapması gerektiğini vurguladı.

Bundan sonraki süreçte tüketici (Ev (konut), araç (taşıt) kredilerinin faiz oranlarının artması anlamına geldiğine dikkati çeken Şener, sermayenin daha pahalı hâle geldiğini kaydederek, işletmeler için maliyetli kredilerin gelebileceğini kaydederek, yabancı yatırımın gelme ihtimalinin yükseldiğini anımsattı.

Yabancı yatırımın gelmesinin biraz daha vatandaşa yansımayı yavaşlatacağını aktaran Şener, vatandaşların bu kararların ardından biraz daha tasarruf yapması gerektiğini savunarak, işletmelerin ve bireylerin bir maliye artışı yaşanacağını söyledi. Bu kararın enflasyon ve kurlar adına sevindirici ancak uzun vadede riskli bir durumu getireceğini öne süren Şener, Türk lirası varlıklarının değerini artırılması, Türkiye’nin risk primini düşürülmesi için enflasyon enflasyon üzerinde bir faiz artışının sağlanması gerektiğini paylaştı.

TCMB'DEN FAİZ ARTIRIMI KARARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 475 baz puanlık yükselişle yüzde 10,25'ten yüzde 15'e çıkarttı. Merkez Bankası’nın faiz artırım kararının ardından döviz kurları ve altında büyük gerileme yaşandı.

konut-tasit-ve-ihtiyac-kredisi-faiz-oranlari-degisti.jpeg

İŞTE GÜNCEL TAŞIT, KONUT VE İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZ ORANLARI

TEB FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisi: 1.2

Taşıt kredisi: 1.35

Konut kredisi: 1.37

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç: 1,47

Taşıt: 1,45

Konut: 1,15

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLAR

Tüketici kredisi: 1.47

Taşıt kredisi: 1.45

Konut kredisi: 1.35

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisi: 1.40

Taşıt kredisi: 1.40

Ev kredisi: 1.35

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi 1.65

İhtiyaç kredisi: 1.46

SarıPanjur Konut Kredisi: 1.35

GARANTİ BBVA FAİZ ORANLARI:

İhtiyaç kredisi: 1.49

Konut kredisi: 1.49

Taşıt kredisi: 1.64

AKBANK FAİZ ORANLARI:

Direkt kredi: 1.89

İhtiyaç kredisi: 1.85

Taşıt kredisi: 1.52

Konut kredisi: 1.30

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN