Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu kimdir kaç yaşında ve nereli?

Gülay Korukluoğlu, koronavirüs (corona virüs) salgını için geliştirilen yerli kitin büyük bir avantaj olduğunu kaydetti. Peki, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu kimdir, kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte detaylar…

Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu yerli kitler sayesinde normalde 4-120 saat sürecek testlerin daha kısa sürede sonuçlandığına dair açıklamasıyla gündem olmuştu. Ankara’da yaşayan ve evli olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu’nun hayat hikayesi karar.com’da…

DOÇ. DR. GÜLAY KORUKLUOĞLU KİMDİR?

Gülay Korukluoğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs Bilin Kurulu Üyeliğine getirilen Gülay Korukluoğlu, Ankara’da yaşamaktadır ve evlidir. Ulusal Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu Korukluoğlu, koronavirüs tanısında kullanılmak üzere yerli kitler geliştirdi. Bu cihazla birlikte 4 -120 saat arasında değişen teşhis süresi 90 dakikaya kadar düştü. Hakkında fazla bilgi bulunmayan Korukluoğlu’na dair güncel bilgileri ulaştığımızda, karar.com’da bulabilirsiniz.

“TEST YAKLAŞIK 90 DAKİKA SÜRÜYOR”

Koronavirüs salgını süreciyle ilgili detaylı bilgi veren Doç. Dr. Korukluoğlu, yerli kaynakları kullanılarak gerçek zamanlı bir kitin optimizasyon çalışmalarını yaptıklarını, ilk sonuçların çok yüz güldürücü olduğunu, bu süreçte yerli üretim kitini geliştirilerek laboratuvarda rutin uygulamaya koyduklarını, şu an yerli üretim kitlerle vaka analizi yapıldığını, testlerin yaklaşık 90 dakika sürdüğünü söyledi.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

“ÇOK BÜYÜK AVANTAJLARI VAR”

Doç. Dr. Korukluoğlu, yerli kaynaklarla üretilen bir kitin ortaya çıkmasının büyük avantajlar sağladığını dile getirerek, bundan önceki süreçlerde en acil durumlarda bile bir malzemenin yurt dışından getirilme süresinin 1-1,5 ayı bulabildiğini, üretilen yerli test kitinin istenilen günün ertesinde kendilerine ulaştığını, bunun en önemli avantajlarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Yerli kitin ikinci büyük avantajını da anlatan Doç. Dr. Korukluoğlu, kaynak israfının engellendiğini ve testlerin oldukça uygun fiyatlara mal edildiğini dile getirerek, bunun ülke kaynaklarının israf edilmesinin önüne geçtiğini söyledi. Kiti çeşitli varyasyonlarla sürekli geliştirdiklerini dile getiren Doç. Dr. Korukluoğlu, 90 dakika olabilecek sistem eldeki kontrolleri kullanarak ya da DSÖ'den gönderilen pozitif kontrollere uyarlanarak daha kısa sürede çalışmaya imkân verdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN