Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın kimdir kaç yaşında ve nereli?

Koronavirüsün yarattığı antikoru saptayan çok hızlı yeni bir testin Türkiye’ye geldiğini açıklayan Levent Akın merak konusu oldu. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın kimdir kaç yaşında ve nereli?

Bulaşıcı hastalıklar ve bağışıklama üzerine uzman olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın kimdir kaç yaşında ve nereli? İşte uzun yıllardır Hacettepe Üniversitesi’nde çalışan Akın’ın hayat hikayesi…

LEVENT AKIN KİMDİR?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalından 1984 yılında uzmanlık alan Levent Akın, yine aynı bölümde 1989 yılında doktorasını bitirdi. 1987-89 tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışan Akın, 1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalından Bilim Uzmanlığı derecesi aldı. Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan bazı bulaşıcı hastalıklarla ilgili kurullardan görev yapan Akın, 2006 yılında Halk Sağlığı Profesörü oldu. Akın’ın çalışma alanları bulaşıcı hastalıklar ile bağışıklamadır.

YENİ BİR TEST TÜRKİYE’YE GELİYOR

Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, covid-19’un kanda yarattığı antikoru saptayan çok hızlı bir testin Türkiye’ye geleceğinin müjdesini verdi.

Bütün belirtiler olmasına rağmen test sonuçlarının negatif çıkabileceğini belirten Akın, buna tıp dilinde ‘false’ yani ‘yalancı negatif’ dediklerini, testlerin tekrarlanma sebebinin bu olduğunu, belirti gösteren hastaların negatif çıksa dahi hekimler tarafından bırakılmadığını, hastanın akciğer filmi ile tomografisinin çekildiğini, buzlu cam manzarası gördüklerinde ‘bu kişide covid-19 var’ diyebildiklerini ve hemen tedaviye başladıklarını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Akın, yeni bir testin geldiği müjdesini vererek, bakanlığın kapasiteyi daha da artırmak amacıyla Türkiye’ye getirdiği test ile daha çok numune bakabileceğini, bu testin kandaki corona virüsün yarattığı antikoru saptayan çok hızlı bir test olduğunu söyledi.

Ateş, öksürük ve solunum yetmezliği olan hastalara kesinlikle test uygulandığına dikkati çeken Akın, test için bir yaş aralığı olmadığını, hastalık belirtisi gösterenlere ve bir hastaya temas edenlere yapıldığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN