Avrupa İlaç Ajansı'ndan Sputnik V'ye özel inceleme

Avrupa İlaç Ajansı'ndan Sputnik V'ye özel inceleme

Avrupa Birliği'nin Avrupa İlaç Kurumu, Rus aşısı Sputnik V'nin aşı denemelerinin nasıl yapıldığına dair özel bir inceleme yürüttü.

Avrupa Birliği'nin Avrupa İlaç Kurumu(EMA), Rusya devletine ait Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği Sputnik V aşısının AB onay başvuru süreci için aşının denemelerinin nasıl yapıldığıyla ilgili özel bir soruşturma yürüttü.

Moscow Times'a açıklamada bulunan EMA, Moskova'ya gönderdikleri bir ekibinin 'İyi Klinik Uygulamaları" incelemesi yaptığı, bu incelemenin "klinik denemelerin, dizyanın ve veri bildiriminin uluslararası etik ve bilimsel kalite standartlarına uyup uymadığını incelediğini" belirtti.

EMA, mayıs ayında da üretim süreci ile ilgili inceleme yapacaklarını belirtti.

Sputnik V'nin Avrupa Birliği tarafından onay alabilmesi için iki incelemeden de geçer not alması gerekiyor. Sonuçlar, EMA iki incelemeyi de bitirdikten sonra açıklanacak.

EMA'nın şu ana kadar onay verdiği Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson & Johnson aşılarına bu türde bir inceleme yapılmamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN