Bu şaka olmalı: Koonavirüs tedavisine 2 milyon 850 bin dolarlık fatura

Bu şaka olmalı: Koonavirüs tedavisine 2 milyon 850 bin dolarlık fatura

ABD'de 4 aylık yeni tip koronavirüs tedavisinin faturasını gören kadın 'önce acaba şaka mı?' dedi. Ama söz konusu masraf giderlerini sosyal medya hesabından paylaşan kadına kesilen faturanın gerçek olduğu anlaşıldı.

4 aylık Kovid-19 tedavisinin faturasını TikTok hesabında ''ABD hastanesinde dört ay...'' başlığı ile paylaşan kadına kesilen fatura şoke etti. Toplamda 2 milyon 850 bin dolar fatura çıkarılan kadın için uygulanan tedaviler arasında laboratuvar çalışması, yoğun bakım ünitesi ve ultrason tedavisi gibi giderler yer alıyordu.

TikTok'ta letstalkaboutbusiness kullanıcı adını kullanan ABD'li kadına yanıt veren başka bir TikTok kullancısı bu maliyetlerin sigorta tarafından karşılanacağını yazdı.

hasta-abd.jpg

''SAĞLIK SİGORTAN OLDUĞUNU UMUYORUZ''

Video, ABD'li TikTok kullanıcıları arasında büyük tepkiye neden olurken birçoğu, tedavi maliyetinin bu kadar astronomik bir miktarda olduğuna inanmadı.Çoğu kişi de ABD sağlık sistemini eleştirerek şöyle yorumlarda bulundular:

Amerika gerçekten Gucci kuşağında bir üçüncü dünya ülkesi. Gerçek olmasına imkan yok. Bu şaka olmalı.

Maaşımın yüzde 34'ünün vergilere gitmesine sevindim. Sağlık sigortası olduğunu umuyoruz.

Sağlık sistemi 'sigortan yoksa öleceksin' diyor

abd-hasta.jpg

DAHA ÖNCE DE 1 MİLYON DOLARLIK FATURA KESİLMİŞTİ

ABD’nin Seattle kentinde yaşayan ve corona virüs nedeniyle uzun süre tedavi gören 70 yaşındaki Michael Flor, hastane tarafından kesilen faturayı görünce şok yaşadı.

"HAYATTA KALDIĞIM İÇİN KENDİMİ SUÇLU HİSSEDİYORUM"

Issaquah’taki Swedish Medical Centre’da tedavi gören Flor’a gönderilen 181 sayfalık faturanın 1 milyon 122 bin 501 dolar 4 cent tutarında olduğu belirtildi. Flor yerel basına yaptığı açıklamada, “Hayatta kalmaktan dolayı kendimi suçlu hissediyorum. Neden ben diye düşünüyorum” dedi.

“Hayatımı kurtarmak milyonlarca dolardı” ifadelerini kullanan yaşlı adam, "Elbette bunun gerekli harcanan bir para olduğunu söyleyebilirim. Ancak bunu söyleyebilecek tek kişinin yalnızca ben olduğunu da biliyorum” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN