Rusya'da salgının durumu kötüye gidiyor

Rusya'da salgının durumu kötüye gidiyor

Rusya 'da koronavirüs salgınının seyri son bir haftadır kötüye gidiyor. Başbakan Yardımcısı Golikova, ülkede vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 29 arttığını, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerde de yüzde 21 artış yaşandığını kaydetti. Golikova, bu nedenle 'bir dizi önlem' alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele devam ediyor. Birçok ülke vaka sayılarına ve aşılama hızına göre tedbir kararlarını sıkılaştırıyor ya da normalleşme adımları atıyor. Fransa ve İsrail açık alanda maske takma zorunluluğunu kaldırdı. Birçok ülke de uçuşlara izin verdi. Ancak Rusya'dan salgınla ilgili son bir haftadır kötü haberler geliyor.

Bu durum ilk tescilli aşı olan Sputnik V aşısının mutasyonlu virüse karşı koruma sağlayıp sağlamadığına dair endişe yaratıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve çeşitli hükümet yetkililerinin de video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda, son haftalarda kötüleşen salgın durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Golikova "Geçen hafta vaka sayıları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 29,4, Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı yüzde 21 arttı. Yeni vakaların yüzde 47’si Moskova, Moskova bölgesi ve St. Petersburg'da tespit edildi" dedi.

Ülkenin çok sayıda bölgesinde sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün arttığına, hastanelerde ilave yatakların açıldığına işaret eden Golikova, "Yakın gelecekte böylesine yoğun bir hastalık yayılımı göz önüne alındığında kesinlikle bir dizi önlem alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

'MOSKOVA'DAKİ VAKALARIN YÜZDE 90'I MUTASYONLU VİRÜSTEN'

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin de salgının Rusya’daki merkezi başkent Moskova’ya ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Moskova’daki yeni vakaların yüzde 90’ı Kovid-19’un mutasyonlu hali. Yeni varyant daha agresif ve güçlü bağışıklık sistemlerini geçebiliyor" diye konuştu.

'REKOR DÜZEYDE YENİ VAKA'

Şehirdeki vaka sayılarının rekor düzeye ulaştığını vurgulayan Sobyanin, "Geçen haftadan itibaren 53 binle rekor düzeyde yeni vaka tespit edildi. Geçen sene mayısta veya 2020 sonunda bile böyle bir hacme rastlanmamıştı. Moskova’da aldığımız tedbirler sert ve sevilmiyor ancak içinde bulunduğumuz durumda bu tür adımları atmamız gerekiyor" ifadesini kullandı.

VAKA SAYISI 5 MİLYONU GEÇTİ

Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezinden yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 17 bin 594 kişinin virüse yakalanmasıyla vaka sayısı 5 milyon 368 bin 515’e çıktı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 548 KİŞİ DAHA ARTTI

Son 24 saatte virüs kaynaklı ölü sayısı 548 artarak 130 bin 895’e, virüsten iyileşen sayısı 12 bin 660 artışla 4 milyon 902 bin 110’a çıktı.

Başkent Moskova'da son 24 saatte vaka sayısı 6 bin 534 artarak 1 milyon 307 bin 243’e, yaşamını yitirenlerin sayısı 88 artışla 21 bin 686’a yükseldi.

Mayıs sonu ve haziran başında 10 binin altında olan günlük vaka sayısı, 9 Haziran’da 10 binin üzerine çıktı.

Kısa sürede büyük bir sıçramayla günlük vaka sayısı 14 Haziran’da 14 bin 723, 19 Haziran’da 17 bin 906 olarak kayıtlara geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN