Dünyanın yüzde 66,8'i aşılandı: Beklenenin altında

Dünyanın yüzde 66,8'i aşılandı: Beklenenin altında

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünya nüfusunun yüzde 70'ini bu yılın ilk yarısında etkili Kovid-19 aşılarıyla aşılamayı hedefliyordu. Oxford Üniversitesi'ne göre DSÖ bu hedefte başarısız oldu. Bu zamana kadar dünya nüfusunun yüzde 66,8'i aşılanabildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) dünyanın yüzde 70’ini, 2022'nin ilk yarısı itibariyle aşılama hedefi tutmadı.

Kovid-19 aşılama hedefi yüzde 66,8’de kaldığı, düşük gelirli ülkelerde ise bu hedef 19,4 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Bu oranlara göre, zengin ülkelerde her 4 kişiden üçü tam aşılanırken fakir ülkelerde her 7 kişiden biri aşılandı.

DÜNYANIN YÜZDE 66,8'İ AŞILANDI

Oxford Üniversitesi ve sivil toplum kuruluşu ortaklı ‘Verideki Dünyamız’ adlı girişimin açıklamasına göre, Dünya nüfusunun yüzde 66,8'i en az bir doz COVID-19 aşısı oldu.

Dünya çapında 12.25 milyar doz uygulandı ve şu anda her gün 4.94 milyon doz uygulanıyor. Düşük gelirli ülkelerdeki insanların sadece yüzde 19,4'ü en az bir doz aldı.

AKTİVİSTLERDEN AŞILAMANIN HIZLANDIRILMASI ÇAĞRISI

Açıklanan oranlara göre yüksek gelirli ülkelerde her 4 kişiden üçü bir yıl içinde tam aşılanırken, düşük gelirli ülkelerde bu oran her 7 kişide 1’e düştü.

Aktivistler, virüsün yayılmasını yavaşlatmak ve gelecekteki varyantları önlemek için küresel aşılanmanın eşit oranda hızlandırılması gerektiğinin altını çizerken DSÖ bu hafta Kovid-19 vaka sayılarının üçe katlandığını ve hastaneye yatanların sayısının ikiye katlandığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN