İspanya, AstraZeneca aşılarının 2 doz arasındaki süreyi uzattı

İspanya, AstraZeneca aşılarının 2 doz arasındaki süreyi uzattı

İspanya, 60 yaş altında AstraZeneca aşısının iki dozu arasındaki süreyi 16 haftaya çıkardığını açıkladı.

İspanya'da yeni tip Koronavirüse (Covid-19) karşı yürütülen aşılama kampanyasında, 60 yaş altında kişilere uygulanan AstraZeneca aşılarının 2 dozu arasındaki süre boşluğunu 4 hafta daha uzatma kararı alındı. Buna göre 2 doz arasındaki süre 3 aydan 4 aya çıkarılmış olacak.

İspanya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 60 yaş altı kişiler için AstraZeneca'nın Koronavirüs aşısının birinci ve ikinci dozları arasındaki sürenin 12 haftadan 16 haftaya çıkarılacağı ifade edildi.

​Bakanlık, süre uzatma kararının, aşıya yönelik değişen güvenlik kurallarını en iyi şekilde nasıl ele alacaklarını belirlemek için daha fazla nefes alma alanı sağladığını belirtti.

İspanya başlangıçta AstraZeneca'yı 18-65 yaş arası için uygulasa da, daha genç insanlarda kan pıhtılaşmasıyla ilgili endişeler nedeniyle ülkede aşının kullanımı 60 yaş üstü vatandaşlarla sınırlandırılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN