Omicron'un yeni varyantı ortaya çıktı: İşte hastalık belirtileri

Omicron'un yeni varyantı ortaya çıktı: İşte hastalık belirtileri

Koronavirüsün Omicron varyantı (B.1.1.529) ilk olarak ortaya çıktığı geçtiğimiz yılın Kasım ayından bu yana dönüşümünü hızlı tamamladı. İngiltere Sağlık Güvenliği Kurumu, Koronavirüs'ün Omicron varyantının alt varyantını tespit ettiklerini duyurdu. Alt varyant üzerinde incelemelerin devam ettiğini açıklayan yetkililer Omicron alt varyantı BA.2'nin 53 dizilimini teşhis etti.

Danimarka'da yapılan ön araştırmalar, Omicron taşıyan kişiler ile BA.2'yi taşıyan kişiler arasında hastaneye yatma oranları arasında hiçbir fark gözlenmediğini ortaya çıkardı.

Danimarkalı sağlık yetkililerine göre mevcut aşıların BA.2'ye karşı etkili olması bekleniyor.

AYIRT EDİCİ ETKEN: S-GENİ

S-geninin pozitif olması nedeniyle vakaların yüzde 99'unu oluşturan baskın varyant BA.1'den ayrılmasını zorlaştırdığı kaydedildi. S-geni incelemesi Omicron'un tespit edilmesinde önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Çünkü Delta vakalarında S-gen bulunurken ve Omicron vakalarında S-geni bulunmuyor.

İngiltere'nin açıkladığı verilere göre; yeni alt varyantın görüldüğü 22 ülkede şimdiye dek 2 bin 93 vaka tespit edildi.

DANİMARKA: AŞI VERİMLİLİĞİ İLE İLGİLİ ANALİZLER DEVAM EDİYOR

Danimarka Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Statens Serum Enstitüsü, hastaneye yatışların iki Omicron varyantları arasında bir farklılık göstermediğini, ancak bulaşıcılık ve aşı verimliliği ile ilgili analizlerin devam ettiğini açıkladı.

YUNANİSTAN: İKİ KİŞİDE OMİCRON'UN ALT VERSİYONU TESPİT EDİLDİ

Öte yandan, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki Eleftherios Venizelos Havalimanı'na giriş yapan iki kişiden alınan örneklerde, Omicron varyantının bir alt versiyonu tespit edildi.

Uzmanlar, yeni versiyonun, Omicron'un ilk versiyonuyla aynı teknik kullanılarak tespit edilemediğine dikkati çekti.

derya-unutmaz.jpg

PROF. DR. DERYA UNUTMAZ SALGINA KARŞI GELİŞTİRİLEN YENİ TEDAVİ YÖNTEMİNİ SOSYAL MEDYADADAN AÇIKLADI

Bağışıklık uzmanı Prof. Derya Unutmaz geçtiğimiz gün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kovid'e karşı üzerinde çalışılan bir tedavi yönteminden bahsetti. Detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyleyen Unutmaz, "Covid’e karşı, uzun süredir üstünde çalıştığımız, heyecan verici yeni bir tedavi yöntemi geliştirdik. Bunun özelliği, tüm korona varyantlarına karşı, hatta gelecekte olabilecek olanlar da dahil, etkili olabilmesi. Çok yakında ön basımı yayınladıktan sonra detayları paylaşacağım." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN