KPSS gözetmenlerinin korona hastaları için oluşturulan sınıflardan haberi yokmuş

KPSS gözetmenlerinin korona hastaları için oluşturulan sınıflardan haberi yokmuş

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen (KPSS) Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın ilk oturumu tamamlandı. Koronavirüs gölgesinde yapılan sınavla ilgili ortaya atılan bir iddia ise 'bu kadarı da olmaz' dedirtti. Annesinin öğretmen olduğunu ve sınavda görevlendirildiğini ifade eden bir doktor; Twitter hesabından, görevlilerin koronavirüs (Kovid-19) hastaları için oluşturulan sınıftan haberi olmadığını ve korumasız bir şekilde gözetmenlik yaptıklarını ileri sürdü.

KPSS’nin ‘Genel Kültür-Genel Yetenek’ ve ‘Lisans Eğitim Bilimleri’ oturumu salgın gölgesinde gerçekleştirildi. 81 ilde sınav merkezlerinde yapılan sınavlarda adaylar sosyal mesafe kuralına uygun olarak içeri alındı. Ambulansla getirilen korona hastaları ise izole sınıflarda sınava girdi. Fakat, Annesinin Çankaya Muazzez Karaçay ilkokulunda gözetmen olduğunu yazan pandemi hastanesinde görevli bir doktor, görevli öğretmenlerin koronalı hastalar için oluşturulan sınıflardan haberi olmadığını iddia etti.

“POZİTİFLER O OKULDA SINAVA GİRİYORMUŞ”

“Bugün annem KPSS gözetmeni olarak Çankaya Muazzez Karaçay İlkokulunda görevliydi” ifadelerini kullanan sosyal medya kullanıcısı doktor şu paylaşımlara yer verdi:

Sınıfa giriyor ve kişilerden biri diyor ki "Hocam burası Covid’lilerin gireceği okul mu? Meğerse Ankara'daki Covid pozitif olgular o okulda sınava giriyormuş.

“GÖZETMENLERİN BU DURUMDAN HABERİ YOK”

Ve gözetmenlerin durumdan haberi yok ÖSYM bunu bildirmemiş. Ben acil doktoru olarak şüpheli hastalara: tulum bone siperlik n95 galoş koruyucu kıyafet ne varsa giyinip giriyorum. Covid servislerinde çalışanların koruyucu ekipmanlarını biliyorsunuz

“SADECE MASKE İLE GÖZETMENLİK YAPTIRIYORLAR”

Herkes bu kadar önlem alırken gözetmen öğretmenlere haber bile verilmeden pozitif hastalara 130 dk. gözetmenlik yaptırılıyor. Hem de sadece evden getirdiği maske ile. Biz bunu bilsek ben 50 yaşındaki anneme n95 de bulurdum önlük de bulurdum bone de bulurdum.

Ama haber verilmedi ve görev gereği savunmasız bir şekilde 130 dakika pozitif vakaya maruz bırakıldı.

“ANNEMİN CANINA KAST ETTİNİZ”

@OSYMbaskanligi siz bugün benim annemin canına kast ettiniz. Biz bu skandalı insanlara nasıl duyuracağız var mı böyle bir şey insan hayatı bu kadar mı değersiz.

Biz acilde her şüpheliden sonra acilimizi dezenfekte ettirelim ki başka insanlar hasta olmasın, ama gözetmenler bilinen, karantinada olan pozitif hastalara savunmasız bir şekilde devlet eliyle gönderilsin. Elim ayağım titriyor sinirden."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN