KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lise mezunu adayların katıldığı KPSS ortaöğretim sınav sonuçları 24 Aralık 2020 Perşembe günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından erişime açılacak. İşte sınava tüm dair tüm detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumu, Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'nin Lefkoşa kentinden 22 Kasım 2020 Pazar günü tamamlandı. KPSS'de adaylara, 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' soruları soruldu. İşte gözler sınav sonuçları için ÖSYM'ye çevrildi.

KPSS LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN 2020?

ÖSYM'nin takvimine göre, KPSS ortaöğretim sınav sonucu 24 Aralık 2020 Perşembe günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesinin gönderilmeyeceğini hatırlatalım.

Devlet dairelerinde kadrolu memur olmak isteyen lise mezunu vatandaşlar, KPSS ortaöğretim sınavında ter döktü. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağında, sınava giren adaylar ve yanlarındaki 1 refakatçi istisna sayıldı.

KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarının bu hafta içi ÖSYM'nin sitesinde erişime açılması bekleniyor.

2020 KPSS SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN