KPSS ortaöğretim sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte sınav yorumları

KPSS ortaöğretim sınavı zor muydu kolay mıydı? İşte sınav yorumları

KPSS ortaöğretim sınavı nasıldı? Lise mezunu vatandaşların katılım sağladığı KPSS, koronavirüs tedbirleri altında gerçekleştiriliyor. İzin verilen saatler içerisinde sınavdan çıkan memur adayları, KPSS ortaöğretim yorumlarını sosyal medyada paylaşıyor.

Devlet kurumlarında memur olmak isteyen lise mezunu vatandaşlar, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim oturumunda ter döktü. Türkiye'nin 81 ili ve KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da düzenlenen KPSS'de adaylara, 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' soruları yöneltildi. Sınavdan çıkan adaylar, sosyal medyada #KPSS etiketiyle yorumlarını dile getirdi.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV YORUMLARI 2020

* İlk defa ÖSYM bi güzellikte bulundu sınav gayet basitti gençler bu sefer kötü alanların kendi suçu maalesef.

* Bu kadar kültürlü olsam KPSS'ye mi girerim? Sadece soruyorum...

* Nerede detay var hepsini sormuşlar.

* Turist kafilesi kimse Allah bildiği gibi yapsın...

* Hiç matematik bilmediğim halde 12 matematik sorusu yaptım. Lakin Türkçe sorusunda matematiğin ne işi vardı anlayamadım...

* Tenis sorusuyla yüzümüzü güldürdüğün için teşekkürler ÖSYM!

* Sağlık meslek lisesi mezunları olarak geçiş haklarımız elimizden alındı. Atanma zaten hak getire ama bir umut sabah kalkıp sınava gideceğiz herkese başarılar dilerim. Umudunuzu yitirmeyin çabalayın başarı sizinle olsun.

* KPSS Ortaöğretim Sınavı'na girecek olan tüm Türkçü kamu personeli adaylarımıza başarılar dilerim.

* KPSS çok çektik senden...

* Biraz daha uzun olsaydı paragraf soruları...

* Attıklarım tutarsa baya iyi puan alıyorum.

* Yine hiç çalışmadığım bir sınavım çok güzel geçti. Teşekkürler ÖSYM.

* Çok zordu özellikle matematikte ve Türkçe'de çok zorlandım.

* Türkçe mahvetti beni de zorluğun yanında saçmaydı da...

* Genel yetenek kısmı geçen senelere göre zordu özellikle matematik

* Garip bir şekilde kolay değil miydi sınav?

* Matematik yapanla yapmayan bir mi olacak sandınız?

* Türkçe tarih ve vatandaşlık zorladı sanki #KPSS

* Bir matematik sorusu vardı edebiyat paragraflarından daha uzun. Tarihe hiçbir şey diyemiyorum zaten böyle kazık sorular olmaz.

* Sayısalcı değil sözelci olduğumu öğrendim.

2020 KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI NASILDI?

Sınavın ilk kısmı olan Genel Kültür'de adaylara tarih, coğrafya, vatandaşlık ve güncel konular ile ilgili 60 soru soruldu. Adaylara bu bölümde tarih soruları ve güncel konular bir hayli zorlayıcı olarak değerlendirildi. Coğrafya ise önceki yıllara göre nispeten kolaydı.

KORONAVİRÜS HASTASI ADAYLAR AYRI YERLERDE SINAVA GİRDİ

Covid-19 ile ilgili durumu olan adaylar da HES kodlarından belirlendi ve Bilim Kurulu'nun önerisi doğrultusunda corona virüsü durumlarına göre gruplara ayrıldı. Ardından sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alındı. Bu durumda olan adaylar, ÖSYM tarafından SMS ile sınavdan önce bilgilendirildi.

Yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine girmedi. Adaylar, sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta sosyal mesafenin korunması için sınav görevlilerince uyarıldı.

20200906-2-44219369-57934840.jpg

KPSS SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

2020 KPSS SINAV SONUÇLARI

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleriyle birlikte ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesinin basılmayacağını ve adayların adreslerine gönderilmeyeceğini belirtelim. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde sayılacak.

KPSS Önlisans sonuçları: 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları: 24 Aralık 2020

KPSS DHBT sonuçları 27 Ocak 2021

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 18.3.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Sınava lise, önlisans veya lisans mezunları girebilmektedir. Lisans KPSS her yıl, önlisans ve ortaöğretim KPSS ise iki yılda bir yapılmaktadır. Sınava başvuru sayısı sınırı yoktur.

A GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR? 

Cumhurbaşkanlığı, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadrolar içindir.

B GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR? 

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN