KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevapları 2020

KPSS ortaöğretim sınav soruları ve cevapları 2020

KPSS lise/ortaöğretim sınav kitapçığı ve cevap anahtarı ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) portalında yayınlandı. 22 Kasım 2020 Pazar günü yapılan KPSS ortaöğretim sorularına ve cevapları 10 gün süreyle (2 Aralık 2020'ye kadar) erişime açık olacak.

Memuriyetin ilk aşaması olan KPSS'de 'ortaöğretim' oturumu dün gerçekleştirildi. 130 dakika süren KPSS ortaöğretim sınavında adaylara 120 sorudan oluşan 'Genel Yetenek' ve 'Genel Kültür' testleri yöneltildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Kamu Personel Seçme Sınavı'nın ortaöğretim oturumunda çıkan soruları ve cevapları, Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) erişime açıldı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SORULARI CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANIR?

Lise mezunu vatandaşların devlet memur olmak için katılım sağladığı KPSS tamamlandı. KPSS lise/ortaöğretim soruları ve cevapları ise 23 Kasım 2020 Pazartesi günü yayınlandı. Sınav soru kitapçığı ve cevap anahtarı, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet sitesinde 10 gün süreyle (2 Aralık 2020'ye kadar) erişime açık olacak. Adaylar, KPSS ortaöğretim sınavında çıkan soruları ve cevapları TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak görüntüleyebilecek.

ÖSYM'nin açıklaması şöyle:

"22 Kasım 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ortaöğretim Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 23 Kasım 2020 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

KPSS SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS Ortaöğretim: 22 Kasım 2020

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT): 27 Aralık 2020

KPSS SINAVI SONUÇLARI TARİHİ 2020

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacak. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

KPSS Önlisans sonuçları: 26 Kasım 2020

KPSS Ortaöğretim sonuçları: 24 Aralık 2020

KPSS DHBT sonuçları 27 Ocak 2021

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (31)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
31 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN