4 yeni kitap okura sunuldu

4 yeni kitap okura sunuldu

Prof. Dr. Ahmet Kanlıdere’nin ‘Yusuf Akçura ve Rusya Türklüğü’ kitabı raflarda yerini aldı. Çinli yazar A Lai’nin, başyapıtı sayılan ‘Toz Duman Dağılınca’ romanı, Everest Yayınları tarafından Türkçeye aktarıldı. Yazar Ayla Erdim’in, ‘Yüz Akımız 100 Kadın’ kitabı A7 Kitap etiketiyle raflarda. Mutfak eşyaları, elektrikli ev aletleri ve sofra ürünleri ile tanınan Korkmaz, ‘50 Şef 50 Efsane Tarif: 50 Şefin Geleceğe Bırakmak İstediği 50 Orijinal Tarif’ isimli kitap projesini hayata geçirdi.

KAZANLI YUSUF’A ‘MAKYAJSIZ’ BİR BAKIŞ

Prof. Dr. Ahmet Kanlıdere’nin ‘Yusuf Akçura ve Rusya Türklüğü’ kitabı Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Prof. Dr. Kanlıdere kitapta, 1903-1908 yıllarında Rusya Müslümanlarının siyasi ve kültürel faaliyetlerini örgütleyen önemli bir sima olan Akçura’nın yazdığı mektuplar ve tebrik kartları üzerinden, Rusya’dayken yazdıklarını tespit ve tahlil etmenin yanında, önemli bilgileri de gün ışığına çıkarıyor. Akçura hakkında başka yerde bulunamayacak birçok bilgiyi, samimi itirafları, iç dünyasında yaşadığı çatışmaları ‘makyajsız bir şekilde’ ortaya koyan eser, çağdaşlarıyla olan ilişkilerine, hayatındaki bazı karanlık noktalara ışık tutarak, fikrî gelişiminin anlaşılmasına da katkı sağlıyor. Eser, Akçura’nın Rusya’daki faaliyetlerini ve Kuzey Türklüğü hakkındaki çözümlemelerini derinlemesine anlamak için bir başucu kitabı olmaya aday.

12kr02-sol1.jpg

‘APTAL’ GÖRÜNENLER SAHİDEN DE APTAL MI?

Çin’in en itibarlı ödüllerinden Mao Dun Edebiyat Ödülü’nün sahibi A Lai’nin, başyapıtı sayılan ‘Toz Duman Dağılınca’ romanı, Everest Yayınları tarafından Türkçeye aktarıldı. Roman okurlarına, Doğu Tibet’in komünizmden önceki son zamanlarını merkeze alan bir 20. yüzyıl destanı sunuyor. Mizahi diliyle modern Çin romanının en özgün temsilcilerinden olan roman ile ‘aptal’ sözcüğü yepyeni anlamlar kazanıyor. A Lai, insan olmanın en temel şartlarını, herkesin gerçek hayattan bihaber olduğunu düşündüğü ‘aptal’ kahramanına uyanır uyanmaz sordurduğu, cevabı çok kolay gibi duran o iki soruyla bize hatırlatıyor: Ben kimim?

12kr02-sol.jpg

BAŞARILARIYLA FARK YARATAN 100 KADININ HİKÂYESİ

Yazar Ayla Erdim’in, ‘Yüz Akımız 100 Kadın’ kitabı A7 Kitap etiketiyle raflarda. Erdim’in Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 kadını merkeze aldığı kitapta, yaşadığı bölgede fark yaratmak için iş hayatına atılan Tekirdağ Muratlı ilçesinde Kültür Merkezi, Kadın Kooperatifi kuran Aynur Çeşmeliler, beyaz yakalı bir çiftçi olarak Muğla’nın Yeşilçam köyündeki komşu kadınlarla organik üretim koşullarıyla Kuşkonmaz üreten Aslı Aksoy, defne dallarından biokütle yakıp yapımını gerçekleştirdiği Defne Pelet’i üreten Ayşegül Taşkıran gibi birçok öncü kadının başarı hikayesi yer alıyor. Erdim, “Ülkemizin her yerinden başarılarını ispat etmiş ve rol model olmuş kadınlarımızın hikayelerini genç kadınlarımıza, ‘sen de yapabilirsin’ cesaretini vermek üzere yola çıktık” diyor.

12kr02-sol2.jpg

BU KİTABIN GELİRİ DEPREMDEN ETKİLENEN KIZ ÇOCUKLARINA

Mutfak eşyaları, elektrikli ev aletleri ve sofra ürünleri ile tanınan Korkmaz, geçtiğimiz yıl geride bıraktığı 50. yılını Koruncuk Vakfı ile gerçekleştirdiği anlamlı iş birliğiyle taçlandırdı. ‘50 Şef 50 Efsane Tarif: 50 Şefin Geleceğe Bırakmak İstediği 50 Orijinal Tarif’ isimli kitap projesini hayata geçiren Korkmaz, kitabı gastronomi meraklılarının beğenisine sundu. Kitapta; Ayşe Tüter’den Batuhan Piatti’ye, Hazer Amani’den Refika’ya, Sahrap Soysal’dan Somer Şef’e ünlü şeflerin özel tarifleri yer alıyor. The Kitap yayınları tarafından yayınlanan ve raflarda yerini alan kitap; hem amatör, hem profesyonel mutfak tutkunları için benzersiz bir kaynak olma özelliği taşıyor. Kitabın tüm geliri ise, depremden etkilenen kız çocuklarının barınma, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Koruncukköylere bağışlanacak.

12kr02-sol3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN