'Buraya 'Koş Sevim' dedi ama bu kötü oldu'

'Buraya 'Koş Sevim' dedi ama bu kötü oldu'

Bizimkiler dizisinde 'Sevim koş' repliğiyle hafızalara kazınan usta oyuncu Uğurtan Sayıner için tören düzenlendi. Törende konuşma yapan 'Sevim' karakterini canlandıran Sabriye Kaya, "Bugün de buraya 'Koş Sevim' dedi ama bu kötü oldu" dedi.

'Bizimkiler' dizisindeki Cemil karakteriyle hafızlara kazınan ve önceki günün akşamında yaşamını yitiren 77 yaşındaki oyuncu Uğurtan Sayıner için İzmir'de tören düzenlendi.

Usta oyuncu Uğurtan Sayıner'in cenazesi Çolpan İlhan Sahnesi'ne getirildi ve karanfillerle donatıldı. Usta sanatçının fotoğrafları da sahnede yer aldı. Törende, Sayıner’in yazdığı anı defterinin tek kişilik oyun haline getirileceği ve Sayıner'i de ev arkadaşı Şehmuz Yiğin'in canlandıracağı açıklandı.

'HATIRLAMAK İÇİN ÖNCE UNUTMAK GEREK'

Bizimkiler Dizisi'nde Cemil'in eşi Sevim karakterini canlandıran Sabriye Kaya, rol arkadaşı Sayıner'le ilgili şunları anlattı:

"Dünyevi hiçbir şeyle ilgisi olmayan, para pul sevmeyen, dünya mütevazısı bir insandı. O kadar mütevazıydı ki, kendisine 'Çok iyi oynuyorsunuz' dendiğinde 'Ben oynamıyorum, Sabriye Kara oynatıyor' derdi. Kendine yonttuğu hiçbir şey olmadı. 15 sene esprimiz vardı aramızda. Ben ona sanal kocam derdim. O da bana hayatta en mutlu olduğum evliliğim, en sevdiğim karım derdi. 'Koş sevim' var ya, onu çok benimsemişti. Mesela Antalya'da bar açıyor. Ben Bodrum'dayım. 'Ne olur Sabiş ne olur, sensiz olmaz' diye arardı. Ben koşa koşa oraya giderdim. Bugün de buraya 'Koş Sevim' dedi ama bu kötü oldu. Bir gazeteci, ‘nasıl hatırlarsınız’ diye sordu. Hatırlamak için önce unutmak gerek. Nurlarda yatsın."

1-002.jpg

'BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ'

Karşıyaka’da bulunan Uğurtan Sayıner Gösteri ve Sanat Merkezi'nin kurucusu Hasan Kızılaslan, "Biz ona baba diyoruz. Onunla birlikte sanat merkezimizde tiyatro ve diğer alanlarda yüzlerce öğrenci yetiştirdik. Hiç ücret almadan, sadece merkez ayakta dursun diye 15 günde bir sahneye çıkardı. Çok özlüyoruz onu. Bize çok şey öğretti" diye konuştu.

Bizimkiler Dizisi'nde 'Davut ustanın tertibi' rolünü oynayan Mehmet Gülerbaşı, "50 yıllık dostluğumuz vardı. 1984 yılında Perihan Abla dizisiyle başlamıştık. Sonra Bizimkiler'le devam ettik. İzmir'de de 9 yıldır tiyatro yapıyorduk. Ömrü bu kadarmış, ışıklar içinde uyusun" dedi.

4-001.jpg

'BULAŞTIRDIĞI ŞEY TEBESSÜMDÜ'

Tiyatro oyuncusu Osman Cavcı, "Youtube için dizi yapmıştık kendisiyle. Çalışmadan edemiyor. Mutlaka sahneye çıkması lazım. ‘Yeni bölüm ne zaman’ derdi hep. Motivasyondu onun için. Evde uyurken kaybettik. Çok değerli biriydi. Kaybolan bir jenerasyonun son kişilerindendi. Cemil karakterini benimsemişti. ‘Cemil abi’ dediğinizde benim adım Uğurtan derdi" diye konuştu.

Oyuncu Yüksel Ünal ise "Uğurtan Sayıner'in bize bulaştırdığı şey tebessümdü. Üzülmek yerine iyi ki böyle güzel bir adam yaşadı diye sevinme taraftarıyım" dedi.

2-003.jpg

'ÜÇ KELİME İLE MİLLETİN HAFIZASINDA UNUTLMAZ BİR YER EDİNDİ'

Törene katılan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da şunları söyledi:

"Üç kelime ile koca milletin hafızasında unutulmaz bir yer edindi. Son yıllarında yaşadığı sıkıntılar üzüntü verici olsa da her zaman saygı duyulan, minnet duyduğumuz bir sanatçımızdı. Evimizden birine dönüşen değerli bir sanatçıyı yitirdik. Unutmayacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN