Çekya’dan TRT destekli ‘Blaga’s Lessons’a 3 ödül

Çekya’dan TRT destekli ‘Blaga’s Lessons’a 3 ödül

Çekya’da bu yıl 57’nci kez düzenlenen Karlovy Vary Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. TRT destekli ‘Blaga’s Lessons’ dünya prömiyerini yaptığı festivalde en iyi film başta olmak üzere toplam 3 ödül kazandı. Organizasyonda TRT ortak yapımları da gösterildi.

Çekya’da bu yıl 30 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında 57’nci kez düzenlenen Karlovy Vary Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. TRT destekli ‘Blaga’s Lessons’ dünya prömiyerini yaptığı ‘57. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde ‘Cyrstal Globe En İyi Film Ödülü’, ‘En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’ ve ‘Ekümenik Jüri Ödülü’nü kazandı.

‘Blaga’s Lessons’ filmi, geçtiğimiz yıl Saraybosna Film Festivali’nin endüstri bölümü Cinelink’te kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı Work in Progress kategorisinde ‘TRT Ödülü’ kazanmıştı. 70 yaşındaki eski bir öğretmen olan Blaga’nın, telefon dolandırıcıları tarafından dolandırılması ve kocasının mezarı için biriktirdiği parayı kaybetmesini anlatan film, komünizm sonrası Bulgaristan’daki sosyal duruma dair dikkat çekici tespitler sunuyor.

TRT’nin dünyanın en prestijli film festivallerinden Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin endüstri bölümü olan Eastern Promises’ta kurgu aşamasındaki filmlerin yarıştığı 2 ayrı kategoride ‘TRT Ödülü’ verildi. Avrupa’daki en büyük ortak yapım marketlerinden biri olan Eastern Promises’ta kurgu aşamasındaki projelerin yarıştığı ‘Work in Progress’ yarışmasında TRT Ödülü Litvanyalı yönetmen Egle Vertelyte’nin yönettiği yemek üzerine bir komedi filmi olan ‘Tasty’ isimli filme verildi.

Post prodüksiyon ve dağıtım aşamasındaki projelerin yarıştığı ‘First Cut +’ kategorisinde ise ‘TRT Ödülü’ 23 yaşındaki Kanadalı yönetmen Harley Chamandy’nin ilk filmi olan ‘Allen Sunshine” filminin oldu. Festivalde, uluslararası alanda önemli sinemacıların filmlerine yer verilen ‘Ufuklar’ (Horizons) bölümünde, TRT ortak yapımları ‘La Chimera’, ‘Club Zero’ ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmlerinin de gösterimi yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN