Darülbedayi’de çifte ödül sevinci

Darülbedayi’de çifte ödül sevinci

İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. Büyük Kulüp Derneği’nde düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, tiyatroya katkılarından dolayı özel ödüle layık görüldü.

Şehir Tiyatroları sanatçısı Levent Üzümcü ise ‘Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikâyesi’ oyunundaki rolüyle ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülünü aldı. 47 yıldır oyun yazarı İsmet Küntay adına aralıksız verilen ödülün 2021-2022 tiyatro sezonu ödüllerde, ‘İsmet Küntay Onur Ödülü’ ise 26. Genel Kurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un yazdığı ‘Mucize’ye verildi. ‘Nadide Küntay Emek Ödülü’ Suna Keskin’e verilirken, ‘Hayati Yazıcı Özel Ödülü’ Betül Arım’ın, ‘İsmet Küntay Özel Ödülü’ Metin Belgin’in oldu.

‘Yılın En Başarılı Oyun Yazarı Ödülü’ Vural Bingöl’e, ‘Yılın En Başarılı Yönetmeni Ödülü’ Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak’a, ‘Yılın En Başarılı Yapımı Ödülü’ İstanbul Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Ben Nazım Müzikali’ne, ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Ödülü’ Ebru Unurtan Urağ’a, ‘Yılın En Başarılı Çocuk Oyunu Ödülü’ ise ‘Peter Pan ve Varolmayan Ülke’ müzikaline takdim edildi. Törende İBB Şehir Tiyatroları’nın ödülünü Hüseyin Sorgun aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN