‘Dokunulabilir Tablolar’ın sanatçısına Avrupa’dan ödül

‘Dokunulabilir Tablolar’ın sanatçısına Avrupa’dan ödül

İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanat Müzesi’nde ‘Dokunulabilir Tablolar’ sergisini hazırlayan sanatçı Nuray Erden, Avrupa Parlamentosu’nun dünya çapında belirlediği başarılı 8 kadından biri oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görme engellileri sanatla buluşturduğu İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanat Müzesi’nde ‘Dokunulabilir Tablolar’ sergisini hazırlayan sanatçı Nuray Erden, Avrupa Parlamentosu’nun dünya çapında belirlediği başarılı 8 kadından biri oldu. AP’nin Avrupa Uluslararası Kadınların Liderliği Ödülü’ne layık görülen Erden, ödülüünü Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen törende aldı.

Törende yaptığı konuşmada ödülünü atölyedeki çalışma arkadaşları, projenin destekçisi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye ve depremzedeler adına aldığını açıklayan Erden, “İzmir Dokunulabilir Engelsiz Modern Sanat Müzesi ülkemizde ve dünyada türünün ilk örneğidir. Türkiye içinde ve dışında yapılacak projeler için de en büyük gurur kaynağımız ve umut ışığımız oldu” dedi.

mmm.jpg

Kadın resimaltı: Brüksel’deki ödül töreninde Nuray Erden’e (solda) ödülünü Avrupa Parlamentosu üyelerinden Miriam Lexmann takdim etti.

Tören açılışında ayrıca Kahramanmaraş depreminde yaşamını yitirenler adına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Görme engelli bireylerin randevu ile ziyaret ettiği Örnekköy Farkındalık Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren müzede Erden tarafından çalışılan 44 seramik kabartma tablo yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN