Efsane grubun dağıldığı gece parçalanan gitar rekor fiyata satıldı

Efsane grubun dağıldığı gece parçalanan gitar rekor fiyata satıldı

Britpop grubu Oasis'in eski gitaristi Oasis'e ait ikonik gitar, grubun dağıldığı gece Noel Gallagher’in kardeşi Liam Gallagher'ın parçaladığı Gibson gitar Paris'te açık artırmada rekor fiyata satıldı.

1991’de kurulan Britanyalı kardeşlerin kurduğu Oasis, 2009’da Fransa’nın başkenti Paris’te bir festivalde sahneye çıkmadan az önce Gallagher kardeşler arasında bir tartışma çıkmış ve bu gece müzik tarihinin önemli anlarından birine sahne olmuştu. Grup, Britanyalı kardeşlerin meşhur kavgası sonrası dağılmıştı.

Grupla birlikte dağılan 1960 yapımı kırmızı Gibson Fransız lüthiye (yaylı çalgı yapan kişi) tarafından tamir edildi.

gi.jpg

Paris’teki açık artırmada Noel Gallegher tarafından yazılan notla satışa sunuldu: “Bu 1960 Gibson 355 serisi Liam Gallagher’ın 2009’da Oasis’in dağıldığı gece parçalanan gitarı. Bu aynı zamanda benim favori gitarımdı. Hem beste yaparken hem kayıtta hem de canlı performanslarımda kullandım.”

Gitar 300 bin euroya (5 milyon lira) alıcı buldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN