İstanbul Film Festivali açıkladı: Hayallerim,Aşkım ve Sen filmi yenilenecek

İstanbul Film Festivali açıkladı: Hayallerim,Aşkım ve Sen filmi yenilenecek

Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ettirerek gün ışığına çıkarıp bu klasiklerin yeni kopyalarını sinemamıza kazandıran İstanbul film festivali, 17-28 Nisan arasında 43.kez yapılacak. Restore edilecek film, Başrollerini Oğuz Tunç ile Türkan Şoray'ın üstlendiği 1987 yapımı olan Hayallerim, Aşkım ve Sen filmi olacak.

İstanbul film festivali, Türk sinemasının önemli yapımlarını yenileyerek tekrardan izleyicilere sunuyor. Bu yıl, başrollerini Oğuz Tunç ile Türkan Şoray'ın paylaştığı, Hayallerim, Aşkım ve Sen filmi Atlas Post Production tarafından restore edilmiş kopyası sinemaseverler tarafından izlenebilecek.

İKİ SİNEMA ARASINDAKİ AŞK

Sinema tarihçisi Agah Özgüç'ün, "Genç ve idealist bir senaryocunun gözüyle geleneksel Yeşilçam sinemasını sorgulayan" ve "Sinemanın sinemaya baktığı" bir film olarak yorumladığı yapım, bir senaristin ünlü bir yıldıza aşkının hikayesiyle beraber Yeşilçam sistem ve ortamını anlatıyor.

ARD ARDA 4 ÖDÜL KAZANDIRDI

Yapım, Cezayir 2. Akdeniz Ülkeleri Film Festivali'nde Türkan Şoray'a "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü", Antalya'da düzenlenen 24. Altın Portakal Film Festivali'nde ise "En İyi Görüntü Yönetmeni", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi 3. Film" ödüllerini getirmişti.

Sinema Yazarları Derneği tarafından da 1987-1988 Sezonu "En İyi Film", "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" dallarında ödüllendirilen yapımda başroldeki Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'a, Müşfik Kenter, Engin İnal, Fatoş Sezer, Cihat Tamer ve Tuncay Akça eşlik ediyor.

Türk sinemasının önemli yapıtlarını restore ettirerek gün ışığına çıkarıp bu klasiklerin yeni kopyalarını sinemamıza kazandıran İstanbul film festivali, 17-28 Nisan arasında 43.kez yapılacak. Restore edilecek yapım Başrollerini Oğuz Tunç ile Türkan Şoray'ın üstlendiği 1987 yapımı olan Hayallerim, Aşkım ve Sen filmi olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN