İstanbul'un festivali salonlara geri döndü

İstanbul'un festivali salonlara geri döndü

Salgın günlerinde fiziki olarak sinemaseverlerle buluşamayan İstanbul Film Festivali sinema salonlarına geri döndü. Festivalde 'Uluslararası Altın Lale' için yarışan 9 ülkeden 11 yabancı yapım 18 Haziran-4 Temmuz tarihlerinde Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında izlenecek. Gösterimlerde Tallin ödüllü Kazak yönetmen Adilkhan Yerzhanov'un modern Kazakistanlı kadınların gelenekle çatışmasına ışık tutan 'Ulbolsyn' filmi de izleyicilerle buluşacak.

SALİHA SULTAN | KARAR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali salonlara geri döndü. İstanbulluların özlediği festival, 18 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarında Uluslararası Yarışma'nın fiziki gösterimleriyle sinemaseverlerle buluşacak. 40. İstanbul Film Festivali'nin Uluslararası Yarışma bölümünde 'sinemaya yeni bakışlar' temasını izleyen filmler festivalin büyük ödülü Altın Lale için yarışıyor. Uluslararası Yarışma'da 9 ülkeden 11 film bulunuyor.

Altın Lale için yarışan filmlerin fiziki gösterimleri kapsamında, Prano Bailey’ın 'Sansür' (İngiltere), Fredrik S. Hana’nın ‘Kod Adı Nagazaki’ (Norveç), George Peter Barbari’nin ‘Bekaretin Sonu’ (Lübnan), Thomas Imbach’ın ‘Nemesis’ (İsviçre), Kamen Kalev’in ‘Şubat’ (Bulgaristan-Fransa), Madiano Marcheti’in ‘Madelana’ (Brezilya), Dash Shaw’ın ‘Cryptozoo’ (ABD), Ronny Trocker’in ‘İnsan Faktörü’ (Almanya, İtalya, Danimarka), Adilkhan Yerzhanov’un ‘Ulbolsyn’ (Kazakistan, Fransa), Nesimi Yetik ‘Dirlik Düzenlik’ (Türkiye), Ramon ve Silvan Zürcher’in ‘Örümcek Kız’ (İsviçre) yapımları yer alıyor. Festival biletlerini ‘passo.com.tr/tr’ üzerinden veya Atlas 1948 ve Kadıköy sinemalarındaki gişelerden alabilirsiniz.

UZAKTAN GIPTAYLA BAKANLAR BURAYA

İstanbul Film Festivali, sinemadaki gösterimlere gidemeyen izleyiciler için çevrimiçi gösterimlerine devam ediyor. Haziran programından 16 uzun 6 kısa metrajlı film ‘filmonline.iksv.org’da seyirciyle buluşacak. Haziran gösterimlerinde yer alan filmler arasında 2020 Filmekimi Galaları kapsamında izlediğimiz, En İyi Film ve En İyi Kadın Oyuncu Oscar’ları dahil birçok ödül kazanan Nomadland (Chloé Zhao), oyuncu Daniel Brühl’ün yönettiği ilk film Karşı Komşu, Gia Coppola’nın son filmi Mainstream, Venedik’te Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan Yeni Düzen (Michel Franco), Berlin’de Gümüş Ayı Büyük Jüri Ödülü’nü kazanan Çarkıfelek (Ryûsuke Hamaguchi) yer alıyor. Bu yıl festivalin Sinema Onur Ödülü'nü alacak olan jet rejisör lakaplı Çetin İnanç’ın yönettiği kült bilimkurgu Dünyayı Kurtaran Adam da gösterim takviminde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN