K-popçular asker oldu ülkede kriz sona erdi

K-popçular asker oldu ülkede kriz sona erdi

Dünyada en çok dinlenen Güney Koreli K-pop grubu BTS’nin üyelerinin yıllardır süren askerlik tartışması sona erdi. BTS’nin ajansı, grup üyelerinin askere gideceğini açıkladı.

BTS üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden grup Güney Kore’nin gündemine yerleşmişti. Güney Kore’de 18-28 yaş arası sağlıklı her erkeğin iki yıl zorunlu askerlik görevini yerine getirmesi gerekiyor.

Sporcular, atletler ve klasik müzik alanında çalışan müzisyenlere, ülkeye halihazırda katkıda bulundukları için imtiyaz tanınabiliyor. Pop müzisyenleri ise bu kategoride yer almıyor. Güney Kore Parlamentosu daha önce BTS üyelerinin askerliklerini 30 yaşına kadar erteleyebilmeleri için bir yasa çıkarmıştı. Grubun en büyük üyesi ve asıl adı Kim Seok-jin olan Jin’in Aralık ayında 30 yaşına basacak olması son zamanlarda tartışmaların alevlenmesine neden olmuştu.

BTS’in küresel başarısı ve ülke ekonomisine sağladığı katkı, kimi siyasetçilerin gruba askerlik açısından imtiyaz tanınması yönünde çağrı yapmasına yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN