Kadın oyun yazarları İstanbul’da

Kadın oyun yazarları İstanbul’da

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali’ başladı. 26 Kasım’a kadar Atatürk Kültür Merkezi ile Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnelerinde gerçekleşecek festivalde Türkiye’den 6, yurt dışından 6 olmak üzere toplam 12 farklı tiyatro oyunu ve yazarı seyirciyle buluşacak.

Devlet Tiyatroları tarafından ilki geçen yıl düzenlenen ‘Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali’ bugün başlıyor. Dünyanın dört bir yanından sadece kadınların yazdığı seçkin tiyatro metinlerinin yanı sıra kadın yazarların söyleşi, seminer ve atölye çalışmalarının yer aldığı festival 16 Kasım-26 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi ile Devlet Tiyatroları Üsküdar Tekel Sahnelerinde gerçekleşecek.

Türkiye’den 6, yurt dışından 6 olmak üzere toplam 12 farklı tiyatro oyununun seyirci ile buluşacağı festivalde; Küba, Bulgaristan, Tataristan, Moldova, Gürcistan, Yunanistan ve Türkiye’den seçilmiş kadın yazarlara ait seçkin sahne performansları, sahnelenen oyunların yazarlarıyla seyircilerimizin katılımıyla gerçekleştirilecek oyun üzerine söyleşiler ve bunların yanı sıra; uzman eğitmenlerden tasarım, dramatik yazarlık, oyunculuk ve dans alanlarında seminer ve atölye çalışmaları da festival kapsamında sanatseverlerle buluşacak.

Festivalde yurt dışı oyunlarında Küba’dan Ana Rosa Meneses’in ‘Bernarda, Hayır!’, Tataristan’dan Farid Bikchantaev’in ‘Yabancı’, Bulgaristan’dan Bilyana Petrova’nın ‘Gogol’ün Ruhu’, Moldova’dan Luminia îcu’nun ‘Gardenya’, Yunanistan’dan Sofia Kapsourou’nun ‘Karaiskakena Efsanesi’, Gürcistan’dan Elene Matskhonashvili’nin ‘Çocukların Kulaklarını Kapadım’ sahnelenecek. Türkiye’den ise Ayşen İnci’nin ‘Lena, Leyla ve Diğerleri’, Müge Oskay’ın ‘Çarpışma’, Günay Ertekin’in ‘Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi’, ‘Fare Kapanı’ ve Devrim Pınar Gürbüzoğlu’nun ‘Son Gece Mahallesi’ oyunları izleyiciyle buluşacak.

Yazarlar ayrıca festival boyunca söyleşi etkinliklerinde de yer alacak.

DÖRT KIZ KARDEŞ HİKÂYESİ

Günay Ertekin’in ‘Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi’ oyunu festival kapsamında 20 Kasım’da AKM’de sahnelenecek. Oyun, yıllardır birbirinden ayrı, farklı şehirlerde yaşayan dört kız kardeşin, alzimer hastası annelerinin ölümüyle, çocukluklarını geçirdikleri evde bir araya gelmesinin ardından yaşadıkları çözülmeleri aktarıyor. Yıllar ve mesafelerin ayırdığı dört kız kardeşin yeniden bir araya geldiği hikaye, aile kavramının öneminin altını çiziyor. Oyunda dört kız kardeşi, Hilal Nimet İyigün, Zühre Demet İyigün, Güneş Duygu Gökhan ve Yıldız Çiğdem Yıldız canlandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN