Kısa film şöleninde en iyisi ‘Adres’ oldu

Kısa film şöleninde en iyisi ‘Adres’ oldu

Bu yıl 22-25 Haziran tarihleri arasında düzenlenen 2. Ayancık Film Festivali’inde ödüller sahiplerini buldu. Açık havadaki gösterimleri büyük ilgi gören festivalde Yönetmen Murat Erün ‘Hatice’ belgesel filmi ile Zafer Karatay’dan ödülünü aldı. Kurmaca kısa film kategorisinde ödülü Aram Dildar ‘Adres’ filmi ile aldı. Yılmaz Kıvanç tarafından hazırlanan Heyamola-Çılgın İnebolulular belgeseli, Ayancık Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, Nirengi Kültür Sanat Derneği’nin kuruculuğu, Ayancık Belediyesi, Sinop Üniversitesi Ayancık Meslek Yüksek Okulu Wediacorp ve Artı Bir Ofis’in katkılarıyla 2. Ayancık Film Festivali bu yıl 22 ile 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinliğin açılışı 70’ler kostüm sergisi, Yeşilçam film afişleri sergisi ve yönetmeni Çiğdem Sezgin ve oyuncusu Nurcan Eren’in katılımlarıyla Suna filminin gösterimi ile gerçekleşti.

EN İYİ BELGESEL HATİCA

Festivalde ‘Ulusal Kısa Kurmaca’ kategorisine 100 Film ‘Ulusal Belgesel’ kategorisine 57 film olmak üzere toplamda 157 film başvuruda bulundu. Eski Ayancık cezaevi, Ayancık Meslek Yüksekokulu Şehit Ömercan Açıkgöz Konferans Salonu ve Sinop Belediyesi Sebahattin Ali Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalde En İyi Kurmaca Film ‘Adres’ En İyi Belgesel Film ‘Hatice’ seçildi. Belgesel Kategorisinde Ayancık Özel Ödülü ‘Heyamola-Çılgın İnebolulular’ 100. Yıl Türkiye Cumhuriyeti Ödülü ‘Kim Mihri’ ve Kurmaca Film Kategorisinde Jüri Özel Ödülünün sahibi ‘Bahçeler Put Kesildi’ oldu.

27kr02man1.jpg

İSTİKLAL KAHRAMANLIKLARI ANLATILIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Heyamola-Çılgın İnebolulular belgeseli ile Yönetmen Yılmaz Kıvanç, 1920-1922 yılları arasında İstiklal Mücadelesi döneminde İnebolu’da yaşanan kahramanlık destanını anlatıyor. Festival başkanlığını İzzet Arslan’ın üstlendiği festivalin Onursal Başkanlığında Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Danışma Kurulu Üyeleri Yönetmen ve Yapımcı Neşe Sarısoy Karatay ve Mas Dağıtım Genel Müdürü Serdar Can yer aldı. Belgesel jüri üyeleri olarak Yönetmen Sevinç Yeşiltaş, Yönetmen Zafer Karatay, Doç Dr. Hakan Aytekin görev yaptı. Kurmaca Jüri Üyeleri arasında Reis Çelik, Atalay Taşdiken, Çiğdem Sezgin ve Cansu Fırıncı yer alırken Festivalde finalist ve gösterim seçkisinde yer alan filmlerin yanı sıra festivalde bir çok etkinlik gerçekleşti.

AÇIK HAVADA GÖSTERİM İLGİ GÖRDÜ

Neşe Sarısoy Karatay ve Zafer Karatay ile ‘Ayancık’ta Belgesel Film Çekmek’ etkinliği altında ‘Ayancık’a Bir Tutam Temre Otu’ Belgesel Gösterimi ve Belgesel Film Yapımı Hakkında Söyleşi, Jüri Halk Buluşması, Elif ve Arkadaşları Kapadokya Film Gösterimi ve Maskot Etkinliği, Erman Gülgeç Karikatür Atölyesi, Züğürt Ağa ve Sakar Şakir filmlerinin gösterildiği açık hava sineması halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Sunuculuğunu Özgür Özgülgün’ün üstlendiği ödül törenine Çiğdem Sezgin, Nurcan Eren, Çetin Altay, Cansu Fırıncı, Onur Yılmaz, Merve Başcumalı, Hayri Çölaşan katılırken Gala Töreni Çetin Altay’ın Stand-Up gösterisi, Hakan Kıran’ın DJ performansı akabinde ödül ve plaketlerin takdimi ile son buldu.

ÖDÜLLERE ADAY 10 YAPIM YARIŞTI

Ayancık Film Festivalinin kurmaca ve belgesel kategorilerinde bu yıl 5’er adet film yarıştı. Kurmaca kategorisinde Duman Oğuz Saguner’in yönettiği Salça, Aram Dildar’ın yönettiği ‘Adres’, Özgürcan Uzanyaşa’nın yönettiği ‘Cehennem Boş Bütün Şeytanlar Burada’ ve Yağmur Mısırlıoğlu’nun ‘Bugün Değil’ filmleri yarıştı. Bu kategorideki filmleri yönetmenler Reis Çelik, Atalay Taşdiken, Çiğdem Sezgin ve oyuncu Cansu Fırıncı’dan oluşan jüri değerlendirdi. Belgesel kategorisinde ise Ali Cabbar’ın ‘Bahçeler Put Kesildi’, Berna Gençalp’in ‘Kim Mihri’, Yılmaz Kıvanç’ın ‘Heyamola’, Özkan Emre’nin ‘Dalyan’ ve ‘Dinamo Mesken’ belgeselleri yer aldı. Belgesel jürisi ise yapımcı ve yönetmen Sevinç Yeşiltaş ile Zafer Karatay ve yönetmen Doç. Dr. Hakan Aytekin’den oluştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN