Medusa teknoloji ile Yerebatan’da canlanıyor

Medusa teknoloji ile Yerebatan’da canlanıyor

İBB Kültür AŞ katkılarıyla teknoloji kullanılarak 15 asırlık Yerebatan Sarnıcı’nda Yunan mitolojisinde en çok bilinen figürlerinden olan yılan başlı Medusa tekrar canlandırılıyor. ‘Giyilebilir Sanat’ın öncü tasarımcılarından Başak Cankeş yönetiminde hayata geçirilen proje sarnıçta suya temas ederek yapılan 45 dakikalık bir sürükleyici performans deneyimi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ haftalık kültür sanat etgkşnliği ajandasını açıkladı. İstanbul’un en görkemli yapılarından 1500 yıllık Yerebatan Sarnıcı’nda gerçekleşecek olan deneyim ‘Medusa’nın Çığlığı’ 17 Kasım’da sanatseverlerle buluşuyor.

Kültür AŞ’nin ev sahipliğinde ‘Giyilebilir Sanat’ın öncü tasarımcılarından Başak Cankeş yönetiminde hayata geçirilen Medusa’nın Çığlığı, sarnıçta suya temas ederek yapılan 45 dakikalık bir sürükleyici performans deneyimi. Sarnıcın sularına yayılmış istasyonlar arası gezilerek izlenen bu performansın ana karakteri, mitolojide haksızlığa uğrayıp Athena tarafından yılan başlı bir varlığa dönüştürülerek cezalandırılan Medusa, içsel gücünü yeniden fark edecek. Her performansın senaryosu farklı bir son ile tasarlanan Medusa’nın Çığlığı, alternatif senaryolarla seyirciyle buluşacak.

ŞAHİKA ERCÜMEN MEDUSA’YI ARIYOR

Türkiye’nin dünya dalış şampiyonu Şahika Ercümen Yerebatan Sarnıcı’nda Medusa’yı arıyor. 22 Kasım – 23 Kasım Tarihlerinde Medusa’nın Çığlığı performansının özel konuk Oyuncusu Şahika Ercümen olacak. Sarnıcın karanlık ve gizemli sularında yerin altında 1500 yıllık tarihin içine dalacak ve izleyenler eşliğinde Medusa’yı arayacak. Mitolojide ilk haksızlığa uğramış kadın olarak bilinen Medusa’nın hakkını geri teslim etmek üzere nefesini tutacak ve sarnıcın karanlığını aydınlatacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN