Mısır'daki tapınakta şaşırtan keşif: 2 bin tanesi mumyalanmış

Mısır'daki tapınakta şaşırtan keşif: 2 bin tanesi mumyalanmış

Mısır’ın tarihi kenti Abidos’ta yer alan 2. Ramses Tapınağı’nda yapılan kazıda 2 binin üzerinde mumyalanmış koç başı bulundu. Keşfi yapan arkeolog, koç başları için “Adak kurbanı ya da 2. Ramses'in ölümünden sonraki bin yıl boyunca kutsanmaya devam ettiği olasılıkları akla getiriyor” dedi.

Piramitler ve firavunlarıyla ünlü Mısır’da hemen hemen her gün kazı çalışmaları ile yeni keşifler yapılıyor. Bunlardan biri de Milattan Önce 2686-2181 yılları arasında varlığını sürdürmüş Eski Mısır Krallığı'nın tarihi başkenti olan Abidos'ta bulunan 2. Ramses Tapınağı.

Tapınakta daha önce yapılan kazı çalışmalarında başka hayvanlara ait kemik ve iskelet parçaları bulan ABD ve Mısırlı arkeologlar, yeni keşiflere imza attı.

koc33.jpg

2 BİN TANE MUMYALANMIŞ KOÇ BAŞI

Arkeologlar bu kez yaptıkları kazı çalışmaları sonucunda Mısır'da Milattan Önce 332 yıllarında yaşamış Batlamyus Hanedanı dönemine ait 2 bini aşkın mumyalanmış koç başı buldu.

Arkeoloji ekibinin ABD’li başkanı Samih İskender, bu kadar büyük miktarda mumyalanmış koç başının, ‘adak kurbanı olarak kullanılmış olmaları ya da 2. Ramses'in, ölümünden sonraki bin yıl boyunca kutsanmaya devam ettiği’ şeklinde iki olasılığı akla getirdiğini kaydetti.

koc22.jpg

Mumyalanmış koç başlarının yanında Milattan Önce 2345-1821yıllarında varlığını sürdürmüş Altıncı Hanedan dönemine ait benzersiz bir mimari tasarımı olan büyük bir yapı da ortaya çıkarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN