Mürekkep canavarından mizah şov

Mürekkep canavarından mizah şov

Sinema salonlarında bugün 2’si yerli 7 film vizyona giriyor. Yapımlarda ABD’deki ilk hafta sonunda 90 milyon dolar hasılatla pandemi döneminin en iyi açılışına imza atan ‘Venom: Zehirli Öfke 2’ öne çıkıyor. İzleyici ‘Katliam Başlasın’ adlı devam filminde Tom Hardy’nin mürekkep canavarı Venom’la daha fazla mizah ve çekişmesine tanık olacak. Jodie Comer, Matt Damon ve Ben Affleck’in başrollerinde oynadığı ‘Son Düello’ ise izleyiciyi Oscarlı yıldızların performansına doyuracak.

Türkiye’deki sinema salonlarında bugün 2’si yerli 7 film vizyonda. Haftanın öne çıkan yapımı ise pandemi sürecinin en çok beklenen yapımlarından, 110 milyon dolar bütçeli, Marvel sinematik evreninden sinemaya uyarlanan Venom’un devam filmi ‘Zehirli Öfke 2”. Sinemanın sevilen oyuncusu Tom Hardy’e Woody Harrelson, Michelle Williams, Naomie Harris ve Stephen Graham gibi isimlerin eşlik etiği ‘Venom: Zehirli Öfke 2’ aksiyon ve macera tutkunları için beyazperdede.

Hardy’nin canlandırdığı pasaklı gazeteci Eddie Brock’un mürekkep canavarı Venom ile ilişkisini sürdürdüğü film, bu kez ilk filmin jenerik sonrası sahnesinde görülen Woody Harrelson’ın canlandırdığı Cletus Kasady ile Naomie Harris’in hayat verdiği Shriek’in Venom ile mücadelesini odağına alıyor. Andy Serkis’in yönetmenliğini üstlendiği filmin senaryosu İngiliz senarist, oyuncu ve televizyon yapımcısı Kelly Marcel imzası taşıyor. Film, geçen hafta ABD’de vizyona girmesi ile ilk hafta sonunda 90.1 milyon dolar hasılata ulaşarak pandemi döneminin en iyi açılış hasılatına imza attı. Film ayrıca Rusya’da da 13 milyon dolarlık bir hafta sonu gişesi elde etti. Eleştirmenler filmin ikincisinin gazeteci ve Venom arasında daha fazla mizah ve çekişme içerdiği için izleyiciden bu kadar büyük ilgi gördüğünü belirtiyor.

Haftanın diğer yabancı yapımı David Gordon Green’in yönettiği ‘Cadılar Bayramı Öldürür’ ezeli düşmanı Michael Myers’ı kızı Karen ve torunu Allyson ile birlikte tuzağa düşürüp ölüme terk eden Laurie’nin, ölümden yine kaçmayı başaran Michael Myers’ı alt etme çabasını anlatıyor.

Korku ve gerilim sahneleriyle öne çıkan filmin oyuncu kadrosunda usta oyuncu Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak, Nick Castle ve Dylan Arnold gibi isimler yer alıyor. David Foenkinos ile Stephane Foenkinos’un birlikte yönettiği, Denis Podalydes, Suzanne Clement, Mathys Barbedette ve Pauline Clement’in oynadığı Fransız yapımı ‘Fanteziler’ ise komediseverlerin ilgisini çekecek. Kazuto Arai’nın yönettiği haftanın animasyon filmi ‘Fate’ ise gezgin şövalye Bedivere’nin maceralarını beyazperdeye taşıyor.

YERLİ SİNEMA HEM KORKUTACAK HEM GÜLDÜRECEK

Pandemi kısıtlamalarının ardından geçtiğimiz haftalarda ortalama 5 filmle vizyonda boy göstererek atağa geçen yerli sinema ise bu hafta yine beyazperdeye mesafeli.

film2.jpg

Bugün sinemada vizyona giren yerli komedi ‘Hep Yek 4: Bela Okuma Altan’ komedi türünü izleyiciyle buluşturuyor.

Ulaş İnan Torun, Önder Açıkbaş, Yıldırım Memişoğlu, Serdal Genç ve Şafak Sezer’in başrollerinde yer aldığı, Özgür Bakar’ın yönetmenliğini üstlendiği yapım; önceki filmlerin izinden giden hikaye örgüsünü devam ettiriyor. Buğra Kekik’in yönettiği; Erkan Çelik, Hülya Diken, Oğuz Öztaş, Meriç Akay ve Barış Baktaş’ın oynadığı haftanın yerli korku filmi ‘Ceberruh’ da bir yıl önce vahşet içeren bir olayın yaşandığı bölgede kamp tatili yapan 5 arkadaşın hikayesini konu alıyor.

film1.jpg

OSCARLI YILDIZLARDAN ‘SON DÜELLO’

Katıldığı festivallerden övgüler alan, tarihi ve destansı bir anlatımı olan, yönetmenliği ve yapımcılığı Ridley Scott tarafından üstlenilen ve Eric Jager’in aynı isimli kitabından uyarlanan “Son Düello” filmi de bugün vizyona giriyor. Dram türündeki filmin senaryosunu Ben Affleck, Matt Damon ve Nicole Holofcener birlikte kaleme aldı. Filmin başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Damon ve Affleck’in yanı sıra, iki kez Akademi ödülüne aday gösterilen Adam Driver, Emmy ödüllü Jodie Comer gibi yıldız isimler yer alıyor. ABD yapımı film, Yüz Yıl savaşlarının ortasında erkeklerin her alanda var olan gücünü, adaletin kırılganlığını ve gerçeğin ışığında tek başına ayakta durmaya kararlı bir kadının gücünü ve cesaretini anlatıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN