Ormandaki ‘Kötü Ruh’ şehre taşındı

Ormandaki ‘Kötü Ruh’ şehre taşındı

Korku sinemasının efsane serisinin beşinci filmi ‘Kötü Ruh: Uyanış’ nisan ayında vizyona girmeye hazırlanıyor. Sam Raimi’nin yönetici yapımcısı olduğu, 1980’lerden beri izleyiciyi doğa üstü evrenle korkutmayı başaran filmin yeni bölümünde aksiyon bu kez ormandan şehre taşınıyor. Birbirine yabancılaşmış iki kız hikâyesini konu alan filmin fragmanında yer alan ‘Anneniz sizi ölene kadar seviyor’ mottosu hayranları tarafından ‘kötü ruh’un annede ortaya çıkacağı şeklinde yorumlanıyor.

SALİHA SULTAN

Korku sinemasının klasikleri arasında yer alan Kötü Ruh’un beşinci filmi ‘Evil Dead Rise’ (Kötü Ruh: Uyanış) sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Serinin yaratıcılarından usta yönetmen Sam Raimi’nin yönetici yapımcı olarak karşımıza çıktığı filmin yönetmen koltuğunda Lee Cronin oturuyor.

1980’lerden beri ruhu ele geçirilmiş arkadaşlardan elektrikli testereye uzanan vahşi sahneleriyle her bölümünde dozunu artırarak dünya çapında büyük ilgi gören serinin yeni bölümü önceki filmlerdeki korku unsurlarını kullanmaya devam ediyor. İzleyiciyi yarattığı doğa üstü evrenle korkutmayı başaran Evil Dead serisinde aksiyon bu kez ormandan şehre taşınıyor.

Birbirine yabancılaşmış iki kız kardeşin karmaşık hikâyesini konu alan filmde, izleyiciyi kâbus gibi bir hayatta kalma mücadelesine ortak ediyor. Zamanla birbirlerinden uzaklaşmış iki kardeşin bir araya gelişinin et yiyen kötü ruhların canlanmasıyla sekteye uğradığı hikâyede, iki kardeş bir ailenin karşı karşıya gelebileceği en kâbus dolu anları yaşıyor.

Filmin fragmanında yer alan ‘Anneniz sizi ölene kadar seviyor’ mottosu serinin hayranları tarafından bu kez ‘kötü ruh’un annede ortaya çıkacağı şeklinde yorumlanıyor. Filmin başrollerini Lilly Sullivan, Alyssa Sutherland, Morgan Davies, Gabrielle Echols ve Nell Fisher paylaşıyor.

sdsfdfs.jpg
Filmin afişinde, kötü ruhun ele geçirdiği ana karakter Ellie’nin (Alyssa Sutherland) çocuklarına sımsıkı sarılırken ürkütücü bakışıyla yayınlandı.

Başlangıçta HBO Max’te yayınlanmak üzerine çekimine başlanan filmin, beklenenin üzerinde bir performans ortaya koymasının ardından Warner Bros. yöneticilerinin filmin şansını direkt vizyonda denemeyi seçtiği biliniyordu. Ülkemizdeki dağıtımını TME Films’in üstlendiği ve korku sineması tutkunları tarafından merakla beklenen ‘Kötü Ruh: Uyanış’, 21 Nisan’dan itibaren bütün dünya ile aynı anda Türkiye’de de sinemalarda izlenebilecek.

ÜÇ AMATÖRÜN İLK FİLMİYDİ

1981’de, The Evil Dead kapalı ve açık sinemalarda gösterime girdiğinde, sinema seyircisini dehşete düşürmenin ve izleyicileri ikiye bölmenin yanı sıra, yönetmen Sam Raimi, yapımcı Rob Tapert ve aktör Bruce Campbell’in kariyerinin de başlangıcını oluşturdu.

Parti yapmak için uzak bir orman kulübesine giden beş arkadaşın kazayla korkunç karanlık güçleri serbest bırakmasını konu alan ‘The Evil Dead’, bir kült klasiği ve milyonlarca hayranın korku filmi deneyimine adım attığı film olarak yaratıcılarını bile şaşırttı.

Üç amatörün kısıtlı bir bütçeyle çektiği, hâlâ tüm zamanların en korkunç filmlerinden biri kabul edilen The Evil Dead’i yaratmasından bu yana geçen 30 yıl içinde filmin fanatik izleyici sayısı büyümeye devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN