Rasim Öztekin’in adı Darülbedayi sahnesinde yaşayacak

Rasim Öztekin’in adı Darülbedayi sahnesinde yaşayacak

İki yıl önce hayatını kaybeden usta oyuncu Rasim Öztekin’in adı Darülbedayi sahnesinde yaşayacak. İBB Şehir Tiyatroları’nın Beylikdüzü’nde açılan yeni sahnesine Rasim Öztekin’in adı verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları’nın yeni sahnesi bugün Beylikdüzü’nde açılıyor. Usta oyuncu Rasim Öztekin’in adı verilen sahne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı törenle hayata geçecek. 306 kişilik koltuk kapasitesine sahip olan Şehir Tiyatroları Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi, Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alıyor.

Rasim Öztekin Sahnesi’nin ekim ayı programında ise İBB Şehir Tiyatroları’nın son sezonlarındaki gözde oyunları sahnelenecek. İlk sahnelenecek oyun Claude Magnier’in yazdığı, Asude Zeybekoğlu’nun çevirdiği, Ersin Umulu’nun yönettiği ‘Oscar’ oyunu olacak. Bu akşam izleyiciyle buluşacak oyun 7 Ekim’de izlenebilecek.

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazdığı, anlatı geleneğiyle tiyatronun çağdaş araçlarını buluşturan oyun, ‘üç anlatıcı’lı bir kurguyla ilerleyen ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ oyunu da 21 Ekim 2023 tarihinde Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde olacak. Alexander Galin’in yazdığı, Hale Kuntay’ın çevirdiği, Engin Gürmen’in yönettiği ‘Gidiş Dönüş Moskova (Retro)’ oyunu da 28 Ekim’de bu sahnede izlenebilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN