Son Akşam Yemeği'nden iki portre satışa çıkarılıyor

Son Akşam Yemeği'nden iki portre satışa çıkarılıyor

Dünyaca ünlü ressam Leonardo da Vinci'nin "Son Akşam Yemeği" tablosunun çalışmaları açık artırmaya çıkacak.

İtalyan ressam Leonardo da Vinci’nin “Son Akşam Yemeği” isimli eserinin bir parçası olan iki çalışma ortaya çıktı. Aziz John ve St. James’i resmeden çalışmaların, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan müzayede evi Sotheby’s’te satışa çıkacağı açıklandı.

Portrelerin, da Vinci’nin öğrencisi Giovanni Antonio Boltraffio tarafından resmedildiği ve 146 bin dolara satılmasının beklendiği öğrenildi. Sotheby’s’te eski eserlerden sorumlu bölümde çalışan Cristiana Romalli, iki portrenin de son derece nadir eserler olduğunu söyledi.

Daha önce Hollanda Kralı II. William’da bulunan eserler, pek çok kez yer değiştirmiş ve çeşitli müzelerde sergilenmişti.

RÖNESANSIN SEMBOLÜ OLARAK KABUL EDİLİYOR

“Son Akşam Yemeği”nin 1495 ve 1498 yılları arasında resmedildiği düşünülüyor. İtalyan Rönesansı’nın sembolü olan eser, İsa’nı on iki havarisinden birinin kendisine ihanet edeceğini duyurduğu anı tasvir ediyor.

Eser, şu anda İtalya’nın Milan şehrinde Santa Maria delle Grazie manastırının yemekhanesinde bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN