Squid Game'i Kuzey Kore'ye sokan kişiye idam cezası

Squid Game'i Kuzey Kore'ye sokan kişiye idam cezası

Netflix'in kısa sürede en çok izlenen dizisi olan Squid Game'i Kuzey Kore'ye sokmakla suçlanan kişinin idam cezasına çarptırıldığı bildirildi. Yerel haber ajansının yaptığı açıklamaya göre, diziyi USB bellek ile satın aldığı tespit edilen lise öğrencisi ise ömür boyu hapse mahkum edildi.

Dünyayı kasıp kavuran Squid Game dizisi, dış dünyaya kapalı yönetim biçimiyle bilinen Kuzey Kore’yi karıştırdı. Batı kültürünün halk tarafından benimsenmesini engellemek amacıyla sert tedbirlere başvuran Pyongyang yönetimi, diziyi ülkeye sokmakla suçlanan bir kişiyi idam cezasına çarptırdı.

Squid Game dizisini satın aldığı tespit edilen bir lise öğrencisi ise ömür boyu hapse mahkum edilirken, seriyi izleyen diğer 6 öğrenciye de 5 yıl ağır işlerde çalışma cezası verildi.

game.jpg

ÖĞRETMENLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Güney Kore medyasının Kuzey Koreli kaynaklara dayandırdığı haberde, cezalandırılan öğrencilerin okuduğu okulda görevli öğretmenlerin de olayda sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığı kaydedilirken, okul yöneticilerinin ise sürgün riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

gam.jpg

SIKI TEDBİRLER UYGULANIYOR

İnternet erişimi, televizyon yayınları ve her türlü kültürel içeriğin devlet kontrolünde olduğu Kuzey Kore’de yönetim, halkın her hareketini yakından takip ediyor. Geçtiğimiz ay Kuzey Kore devlet medyası tarafından, "İnsanlığın aşırı rekabet sonucu yok edildiği kapitalist Güney Kore toplumunun canavarca doğasının bir örneği" olarak nitelenen Squid Game’in ise ülkede gizli bir şekilde yayılmaya devam ettiği belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN