Türkiye kültür yolu festivalleri başlıyor: Kapadokya’nın her köşesi sanatla adımlanacak

Türkiye kültür yolu festivalleri başlıyor: Kapadokya’nın her köşesi sanatla adımlanacak

11 ilde gerçekleşecek Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 5 Ağustos’ta Nevşehir’de düzenlenen ‘Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ ile başlıyor. Sergi, konser, söyleşi ve atölyeler gibi 300’den fazla etkinliğin ücretsiz sunulacağı festivalde 30’dan fazla mekânda binden fazla sanatçı yer alacak.

SALİHA SULTAN

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri bu yıl Nevşehir, Trabzon, Erzurum, Çanakkale, Gaziantep, Ankara, Konya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve Antalya olmak üzere 11 şehirde düzenlenecek. Festivallerin ilk durağı ise Kapadokya olacak. 5 Ağustos’ta ‘Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali’ ile başlayacak geniş kapsamlı etkinlik boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı Nevşehir’de sergi, konser, söyleşi ve atölyelerden oluşan 300’den fazla etkinliği sanatseverlerle ücretsiz olarak buluşturacak.

30’dan fazla mekânda yapılacak etkinliklerde binden fazla sanatçı yer alacak. Dünyada eşi benzeri bulunmayan peribacaları ve rengarenk balonlarla adeta bir görsel şölenin yaşandığı Kapadokya’ya yolu düşenler, 9 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler yaşayacak

Festival, amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan yüzlerce fotoğrafseverin katılımıyla gerçekleştirilecek Fotomaraton ile başlayacak. Fotoğraf tutkunları, Kapadokya manzarasının en güzel göründüğü alanlarda kortej ve bando eşliğinde bir araya gelecek. Festival süresince çekilen fotoğraflar, jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserlere toplamda 156 bin TL ödül verilecek.

kar02-afis.jpg

AÇILIŞ MANGA GRUBU İLE

Festival gala konseri Paşabağları Vadisi’nde şef Eray İnal yönetimindeki Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek. Konserin solistliğini üstlenen Ferman Akgül, Manga’nın sevilen şarkılarının yanı sıra, Âşık Veysel’den Neşet Ertaş’a değerli ozanların eserlerini senfoni orkestrası eşliğinde seslendirerek dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşatacak. Festival süresince konserden film gösterimine, sergiden tiyatro oyunlarına şehrin her köşesinde birçok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca şehirdeki tüm müzeler festival süresince saat 21.00’e kadar ziyaret edilebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN