Kuru soğanda üzücü tablo

Kuru soğanda üzücü tablo

Edirne’de kuru soğan hasadında beklenen verim alınamadı. Edirne’de aşırı yağışlar nedeniyle tarlaya zamanında ekilemeyen soğan tohumları, büyüme ve gelişme zamanında yağış olmaması nedeniyle yeterince gelişemedi. Hasat vakti geldiğinde kuru soğanlar tarladan yağış azlığından dolayı toplanamadı.

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Akardere köyünde soğan hasadı gerçekleştiren Rabia Yıldız, soğan tohumlarını Nisan ayının 10’unda tarlaya ektiğini belirterek, "Bu yıl fazla yağışlardan dolayı soğan tohumlarını tarlaya ekemedik. Yani geç kaldık. Sonra da yağışlar olmadı. Soğanlarımız büyümedi. Tohumlar yeşermedi. Ben biraz şanslıyım. Çünkü ektiğim 4 kilo soğanın yüzde ellisi yetişti. Tarladan toplayabildim. Ama bazı komşularımız ektiği tohumların hiç biri büyümedi ve hasat yapamadı. Kuru soğanı bu sene satın alarak kışı çıkacağız. Her yemekte neredeyse kuru soğan kullanırız" dedi.

Öte yandan çiftçiler genelde kuru soğan tarımını sulak olmayan tarlalarda yapıyor.

EDİRNE/İHA

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN