Kuzey Kore'den şaşırtan koronavirüs kararı

Kuzey Kore'den şaşırtan koronavirüs kararı

Dünya Sağlık Örgütü'ne kasım ayında hiç corona virüsü vakası bildirmeyen Kuzey Kore yönetimi, alarm seviyesini yükselterek covid-19 tedbirlerinin artırılması kararı verdi. Ayrıca Devlet Başkanı Kim Jong Un, 27 gün sonra ilk kez görüntülendi.

Kuzey Kore devlet ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un iktidardaki Kore İşçi Partisinin (WPK) Merkez Komite acil ve genişletilmiş politbüro toplantısında koronavirüs önlemlerinin sıkılaştırılması emri verdiğini duyurdu.

Uluslararası yaptırımlar karşısında nükleer programını durdurmayı amaçlayan toplantıda, Kuzey Kore ekonomisinin küresel koronavirüs salgınının beraberinde getirdiği ekonomik ve politik belirsizliğin yarattığı belirsizlik ele alındı. 

Devlet ajansı KCNA'nın bildirdiğine göre Kim Jong Un, 27 gün içinde ilk kez halka açık bir şekilde ortaya çıkarken, yüksek seviyede alarm halinde olma salgın karşıtı çalışmaları yoğunlaştırma ihtiyacını vurguladı.

KASIM AYINDA HİÇ VAKA BİLDİRMEDİ

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, Kuzey Kore 12 binden fazla kişiyi test ederken, kasım ayı başlarında teyit edilmiş hiçbir koronavirüs vakası bildirmedi. DSÖ, Ekim ayının son haftasında sekizi yabancı olmak üzere toplam 6 bin 173 kişinin şüpheli vaka olarak tespit edildiğini ve 174 kişinin karantinaya alındığını söyledi.

Pyongyang yönetimi, 2020 başlarında Çin ile mevcut seyrüsefere son verdiğini bildirerek ülkede covid-19 tehlikesinin bulunmadığını duyurmuştu.

'ÇİN SINIRINA 1 KM YAKLAŞANI VURUN' EMRİ

Ağustos ayında çıkan haberlerde ise, Radio Free Asia'nın (RFA) aktardığına göre Kim Jong-un, ülkesinin Çin ile olan sınırlarındaki muhafızlara gerçek mermi dağıtılmasını emrederek ülkesinin sınırlarına 1 kilometreden fazla yaklaşanların da vurulması emrini verdiği iddia edilmişti.

Haberde, "Hoeryong şehrinde polis, Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan, Kuzey Kore-Çin sınırının 1 kilometre yakınında bulunan herkesi orada bulunma nedenleri ne olursa olsun öldüreceklerini söyleyerek acil bir bildirim yayınladı" denilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN