KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK burs ve kredi sonuçları için gözler Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. 28 Ekim - 8 Kasım 2020 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınan başvuruların ne zaman sonuçlanacağı merak konusu oldu. İşte, KYK burs ve kredi sorgulama ekranı...

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından sunulan burs ve öğrenim kredisi imkanları, özellikle evinden uzak şehir dışında üniversite okuyan öğrenciler için büyük önem arz ediyor. Kasım ayında tamamlanan başvurular henüz açıklanmadı. KYK burs ve kredi sonuçlarının gsb.gov.tr internet adresinden duyurulacağını belirtelim.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

On binlerce öğrencinin beklediği KYK burs ve kredi sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olmadı. Geçen yıl burs ve kredi başvuru tarihinin sona ermesinin ardından yaklaşık bir ay sonra sonuçlar erişime açılmıştı.

Sosyal medyada 'KYK Destek' hesabından yapılan açıklamada, "Burs/öğrenim kredisi sonuçları ve ödemeleri ile ilgili duyuru ve gelişmelerden haberdar olmak için lütfen gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmî sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz" denildi.

BURS VE KREDİ SORGULAMA SAYFASI

KYK YURT BAŞVURUSU BAŞLADI MI?

KYK burs ve kredi başvurularının sona ermesinin ardından yurt bavurularının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. KYK yurt başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Zira koronavirüs (covid-19) dolayısıyla üniversiteler online olarak uzaktan eğitimlerine devam ediyor. Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için gsb.gov.tr internet adresini takip edebilirsiniz.

KYK BURSU NE KADAR?

2020-21 eğitim-öğretim sezonunda KYK bursu aylık 550 lira, öğrenim kredisi rakamları Ocak 2021'den itibaren yüksek lisansta 1100 lira, doktorada 1650 lira olarak ödenecek.

ŞEHİRLERE GÖRE KYK YURTLARI İÇİN TIKLAYIN

BURS VEREN VAKIF VE KURUMLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN