Marmaris’te vatandaşlardan örnek 23 Nisan sokağı

Marmaris’te vatandaşlardan örnek 23 Nisan sokağı

Marmaris 105 Sokak’ta terzi Salih Yazgan’ın tek başına başlattığı, daha sonra mahalle sakinleri ve sanatçıların da yardımıyla binlerce kişinin katılımıyla geleneksel halen gelen 23 Nisan kutlamalarının bu yıl 5

’si gerçekleşecek.

İmece usulünün en güzel örneklerinden birini sergileyen Salih Yazgan liderliğindeki gönüllülerin, binden fazla Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri ile süsleyerek kutlamalara hazır hale getirdiği 105 Sokağı görenlerin büyük ilgisini ve beğenisini topluyor.Salih Yazgan ve 105 Sokak gönüllüsü vatandaşlar, düzenledikleri basın toplantısıyla bu yıl geçekleştirilecek kutlamalar hakkında bilgi verdi. Salih Yazgan, programlarının pazartesi sabahı saat 10.00’da başlayacağını ve Marmaris’in yanısıra çevre ilçe ve illerden geleceklerin de aralarında bulunduğu binlerce kişiyi sokakta ağırlayacaklarını ifade etti. İlk kez 5 yıl önce “105 Sokak Örnek Olacak” sloganıyla yola çıktıklarını kaydeden Salih Yazgan, şunları söyledi: “Aradan geçen 5 yılda çok olumlu tepkiler aldık. İnanıyoruz ki, örnek de olduk. Bundan böyle de geleneğimizi sürdüreceğiz, 23 Nisan’da 105 Sokağa gelenler neşe dolacak. 23 Nisan çocuklara armağan.. Onları mutlu etmek, eğlendirmek için vatandaşlar elimizden geleni yapacağız. Her 23 Nisan gününde olduğu gibi ben bu 23 Nisan’da da 7 yaşında bir çocuk olacağım. Onlarla beraber eğeleneceğiz.”Geçtiğimiz yıl olduğu gibi önümüzdeki 23 Nisan’da da 105 Sokak’taki programın sunuculuğunu üstlenecek ses sanatçısı ve eski televizyon yapımcısı Ahmet Cemal’de, duygularını şu sözlerle dile getirdi: “İlk kez geçen yıl tanıştığım 105 Sokak’taki kutlamalara yine elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. 105 Sokak’la, Salih ağabeyimizle tanışmaktan çok mutluyum. 23 Nisan sabahı herkesi bu mutluluğu paylaşmaya çağırıyorum.”Kutlamalarda gösteri yapacak Türkiye’nin en ünlü illüzyonistlerinden Mandrake Kemal ise, “Benim işyerimde 105 Sokak’ta.. Burada olmaktan, çocukların neşesine neşe katmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu 23 Nisan sabahı da burada olacak ve çocuklarımızın neşesine neşe katmaya çalışacağım” dedi.Daha sonra söz alan sokak sakinleri ve esnafı da, çocukların mutluluğu için çaba sarf edeceklerini belirterek, herkesi kutlamalara katılmaya çağırdı.Bazı ulusal kanalların canlı bağlanacağı öğrenilen 105 Sokak’taki kutlamalar sırasında, çocuklara müzik, dans ve illüzyon keyfinin yanısıra yiyecek ve içecek ikram edileceği de kaydedildi.

MUĞLA/İHA


(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN