MEB E-Kurs başvuru süresini uzattı! E-Kurs başvurusu EBA üzerinden nasıl gerçekleşir?

MEB E-Kurs başvuru süresini uzattı! E-Kurs başvurusu EBA üzerinden nasıl gerçekleşir?

MEB E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursu öğrenci ve öğretmen başvuru süresini uzattı! Peki, E-Kurs EBA üzerinden nasıl gerçekleşir? E-kurs öğrenci ve öğretmen kayıtları nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin bu yıl ilke kez üniversite sınavlarına yardımcı olması için okullarda E- Kurs Destekleme ve Yetiştirme Kursları uygulamasını başlattı. MEB E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursu öğrenci ve öğretmen başvuru süresini uzattı! Peki, E-Kurs başvurusu EBA üzerinden nasıl gerçekleşir? E-kurs öğrenci ve öğretmen kayıtları nasıl yapılır?

MEB yarın sona erecek E-Kurs başvuru süresini uzattı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), öğrencilere elektronik ortamda kendini sınama ve ders  çalışma imkanı gibi bir dizi yenilik sunan Destekleme ve Yetiştirme Kursları (E-Kurs) yeni eğitim yılının başladığı haftanın ilk 3 günündeki 1 milyon başvuru aldı. MEB, E-Kurs için gelen yoğun başvuru üzerine yarın sona erecek başvuru süresini öğrenciler için 9 Ekim, öğretmenler için ise 5 Ekim'e kadar uzattı.

E-kurs öğrenci kayıtları nasıl yapılır?

-E-Kurs Destekleme ve Yetiştirme kursları ile ilgili açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri ile ilgili bütün işlemler işlemler, e-kurs (http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr) modülü üzerinden yapılacak. Yani E-Kurs öğrenci başvuruları E-Kurs EBA üzerinden nasıl gerçekleşecek.

-Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecekler.

-İstekleri derslerden kurs açılmaması durumunda kurs merkezine taleplerini yazılı olarak iletebilecek.

-Açık öğretim öğrencileri başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacaklar ve kurs şifrelerini alacak.

-Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilir. 

-DYK'lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10'u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.

EBA üzerinden nasıl yapılır?

15-10/01/sdfgfg-1443713574.JPG

EBA SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN!

E-kurs öğretmen kayıtları nasıl yapılır?

-E-Kurs Destekleme ve Yerleştirme Kurslarında görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden başvuruda bulunmak istedikleri dersi belirterek başvuru yapabilecek.

-Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile E-Kurs modülünden görev almak istedikleri kurs tercihini yaparak başvuruda bulunacaklar.

-Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri kurs merkezlerinden üç tercihte veya tüm ilçede herhangi bir okulda görev alma isteğinde bulunabilecekler.

-Derslere öğretmen atamaları, kurs merkezi müdürlüğü tarafından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar da göz önünde bulundurularak yapılacak.

-Ücretli öğretmenler, e-kurs üzerinden sisteme ilk girişte oluşturabilecekleri şifreler ile başvuru yaparak, ilgili evrakları komisyonlara ulaştıracaklar.

15-10/01/djfng.jpg

 E-KURS ÖĞRETMEN BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

E-Kurs Destekleme kursları ne zaman başlıyor?

-1. dönem kursları 3 Ekim 2015'te başlayacak ve 24 Ocak 2016'da sona erecek. 2. dönem kursları ise 8 Şubat 2016'da başlayacak.

-2. dönem kursları ve yıllık kurslar 17 Haziran 2016'da tamamlanmış olacak. 3. dönem yaz kursları ise 20 Haziran-11 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenlenecek. 

-Öğrenciler ders ve öğretmen tercihinde bulunabilecek. 

-Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler ise en fazla 6 dersten 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdakiler ise en fazla 6 dersten 24 saate kadar haftalık kurs alabilecekler.

-Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.

-Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN