Meksika’da boru hattındaki patlamanın bilançosu artıyor: 107 ölü

Meksika’da boru hattındaki patlamanın bilançosu artıyor: 107 ölü

Meksika’da geçtiğimiz hafta bir boru hattındaki sızıntı yüzünden meydana gelen patlamada ölü sayısı 107’ye çıktı. Patlamada yaralanan 40 kişinin de henüz hastanelerde müşahede altında tutulduğu açıklandı.

Meksika hükümeti, geçtiğimiz hafta Cuma günü Hidalgo Eyaleti’nde bulunan Tlahuelilpan’daki bir boru hattında yaşanan kaçak nedeniyle meydana gelen patlamada ölü sayısının 107’ye çıktığını bildirdi. Yetkililer, patlamada yaralanan 40 kişinin de henüz hastanelerde müşahede altında tutulduğu açıkladı.

BAŞKAN MARTİNEZ'DEN DUYURU

Devlet Çalışanlarının Güvenlik ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü (ISSSTE) Direktörü German Martinez ise, önceliğin patlamanın mağdurlarının hayatlarını kurtarmak olduğunu söyledi. Meksika Sosyal Güvenlik Enstitüsü’nün (IMSS) dünya çapında kapasiteye sahip olduğunu belirten Martinez yanıklar yüzünden hastanelerde bulunanların başka ülkelerde tedavi olmayı talep etmeyi bırakmasını rica etti.

YETKİLİLER ÖLÜ SAYISIYLA İLGİLİ UYARMIŞTI

Patlama, çok sayıda insan sızıntı yapan petrol boru hattından kaçak yakıt almaya çalışırken meydana gelmişti. Yetkililer patlama anında bölgede çok fazla kişinin olmasından dolayı ölü sayısının artacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN