Mesai saatleri değişti mi? Kamuda çalışanların saatlerine düzenleme

Mesai saatleri değişti mi? Kamuda çalışanların saatlerine düzenleme

Türkiye’de koronavirüs salgınının yayılımını engellemek için yeni bir karar daha alındı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesai saatleri değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla birlikte memurların çalışma saatleri yeniden düzenlendi.

2 Aralık 2020 itibarıyla tüm Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar için yeni bir karar alındı. Kovid-19 salgınının yayılımının azaltmak için salgınla mücadelede alınan kararların zafiyete uğramaması için, kamu hizmetlerinin aksatılması şartıyla mesai saatlerinde düzenlemeye gidildiği bildirildi.

MESAİ SAATLERİ DEĞİŞTİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kamu çalışanlarının mesai saatlerinin 2 Aralık 2020 tarihi itibarıyla değişmesini uygun gördüğü belirtildi.

MEMURLAR KAÇTA İŞE BAŞLAYACAK, KAÇTA PAYDOS EDECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının mesai saatlerinin 2 Aralık 2020 tarihinden itibaren 10.00-16.00 olarak belirlenebilmesini uygun gördü.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gönderilen yazıda, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların mesai saatlerinin yeniden düzenlendiği belirtildi.

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılımının en aza indirilmesi için salgınla mücadele ve etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin zafiyete uğratılmaması ve kamu hizmetlerinin aksatılmaması koşuluyla mesai saatlerinde düzenlemeye gidildiği açıklandı.

2 Aralık 2020 tarihi itibarıyla başlamak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının günlük çalışma başlama ve bitme saatlerinin, merkezde Cumhurbaşkanlığı, bağlı, alakalı ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici, bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan, kentlerde valilerce 10.00-16.00 olarak belirlenebilmesi Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görüldüğü bilgisi paylaşıldı

Salgınla mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerince gereken önlemlerin alınması ile ilgili gerekli adımların yapılması talimatının gönderildiği bildirildi.

mesai-saatleri-degisti-mi-kamuda-calisanlarin-saatlerine-duzenleme.jpg

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR SAAT KAÇTA İŞE GİDECEK?

Söz konusu karar, özel sektörde çalışanları ilgilendirmiyor. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede, hafta içi 21:00 ile 05:00 ve hafta sonu Cuma günü 21:00 ile pazartesi 05:00 arasında, belirli iş yerleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağından dolayı, özel sektör çalışanları saat 20:00 itibarıyla paydos edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN