Minik Ayda, Bakan Koca'dan maymun istedi

Minik Ayda, Bakan Koca'dan maymun istedi

Sağlık Bakanı Koca, 91 saat sonra enkazdan kurtarılan Ayda Gezgin'i hastanede ziyaret etti. Minik Ayda'ya oyuncak bebek veren Koca, Ayda'ya "Bizden başka ne istersin?" diye sordu. Ayda maymun istediğini söyledi, sıcak diyalog gülümsetti.

İzmir'deki depremde yaralanan ve tedavileri Ege Üniversitesi Hastanesi'nde devam eden vatandaşları ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk olarak Ahmet Çitim'i yanına gitti. 

Sağlık durumu hakkında bilgi alan Koca, Çitim'in küçük bir operasyon geçirdiğini ve gözündeki morluğun gerilediği, durumunun iyiye gittiğini söyledi.

01-006Yıkılan Rıza Bey apartmanının altında kalan 70 yaşındaki Ahmet Çitim, enkazdan 33 saat sonra sağ olarak çıkartılmıştı. 

İNCİ'DEN KOCA'YA: AĞRI KESİCİ ALMADIM

Koca'nın ziyaret ettiği, Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazdan 17 saat sonra çıkarılan İnci Okan da "Çok daha iyiyim, bacaklarımı daha rahat hareket ettirebiliyorum. Dün de bugün de ağrı kesici almadım." dedi.

Koca da "Allah’a emanet ol, Rabbim şifa versin, sabır versin." diyerek, İnci'den daha önce de söylediği keman çalma sözünü hatırlattı.

02-001Enkaz altında kalan İnci Okan'ın kurtarılması için 7 saat büyük çaba verildi, Okan'ın ablasına "Çok korkuyorum, elimi tutar mısın" sözleri gözyaşlarına boğdu.

KOCA ELİF BEBEĞİ KUCAĞINA ALDI

65 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ile ablaları ikizler Ezel ve Elzem'i de ziyaret eden Koca, Elif'i kucağına aldı.

033 yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonra enkaz altından çıkarıldı, Elif'in arama-kurtarma görevlisinin parmağını bırakmaması adeta İzmir depreminin sembolü haline geldi. 

Koca, daha sonra yoğun bakım ünitesindeki minik Ayda'nın yanına giderek kendisine oyuncak bebek verdi.

basliksiz-1-002

"BİZDEN BAŞKA NE İSTERSİN?"

Koca'nın "Beğendin mi?" sorusuna "Beğendim" cevabını veren Ayda, "Güzel mi, adını ne koydun?" sorusuna ise "Bebek" yanıtını verdi.

Ayda'ya "Bizden başka ne istersin?" sorusuna "maymun" cevap vermesi vermesi üzerine Bakan Koca gülerek maymunu Ayda'ya göndereceğini söyledi.

01-003Ayda Gezgin, 91 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı. 

"SIKILIYORUM..."

Son olarak Günay Özışık'ın yanına giden  Koca, Günay'ın "sıkılıyorum" demesi üzerine "Sabretsen, bize müsaade etsen, genel olarak sen de giderek kendini iyi hissediyor olmalısın, değerlerin de düşüyor." dedi.

04İzmir'i vuran depremin ardından enkaz altında kalan 15 yaşındaki Günay Özışık, 10 saat sonra kurtarıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane ziyaretinin ardından Twitter'dan da paylaşımda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN