Miras hevesine baba ‘tokadı’

Miras hevesine baba ‘tokadı’

Atilla Uras’ın iki kızı, babalarının akıl sağlığının yerinde olmadığını belirterek Uras’ın mal varlığına ihtiyati tedbir kararı aldırdı. Bunun üzerine Uras, 4 farklı hastaneden akıl sağlığı raporu alarak evlatlarını mirasından men etti. Uras, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle kızlarına tazminat davası da açtı.

Öz kızları Victoria Yasemin Uras ve Nilüfer Uras’ın ‘akıl sağlığı yerinde olmadığı için vesayet altına alınması’ talebiyle hakkında dava açtığı baba Atilla Uras, mal varlığına uygulanan tedbiri kaldırılması için ilginç bir yola başvurdu. Muğla’da notere başvuran Uras, aldığı ‘Vasiyetname, Mirastan Iskat ve Mirasçılıktan Çıkarma’ belgesiyle kendisine vesayet davası açan kızlarını mirasından men etti. Uras’ın avukatı M. Tarık Güleryüz ve bir tanık tarafından imza altına alınan söz konusu belgede, şu ifadeler yer aldı: “Kızlarım Nilüfer Uras (59) ve Victoria Yasemin Uras’ı (58) ve onların alt soylarını mirasımdan ıskat ediyorum. Saklı payları dahil olmak üzere mirasımdan pay almalarına ilişkin muvafakatim yoktur. Kendilerini asla ve kat’a affetmiyorum. Hastalığım sırasında çok zor günler geçirmiş olmama rağmen hiçbir zaman yanımda olmamışlardır. Bakıma ihtiyaç duyduğum dönemlerde bana bakmadılar. ‘Ev aldık’ diyerek benden borç olarak aldıkları paralarla zevk ve eğlence içinde kendi hayatlarına devam ettiler. Sadece para isteyecekleri zaman aradılar. İleri yaşım ve sağlık sorunlarım nedeniyle seyahat engelimin bulunduğunu bilmelerine rağmen beni evlat ve torun sevgisinden, ilgisinden mahrum bıraktılar. Ölümümden sonra Nilüfer ve Victoria Yasemin Uras’ı ve alt soylarını, müstakbel mirasçılarımın mirasından hiçbir hak almamasını son arzum ve isteğim olarak vasiyet ediyorum.” Uras’ın avukatı Tarık Güleryüz ayrıca İstanbul 12. Sulh Hukuk Hakimliği’ne başvurarak Uras’ın kızları hakkında 50’şer bin lira manevi, beşer bin lira da maddi olmak üzere toplam 110 bin lira tazminat davası açtı. Atilla Uras’ın kızlarının kendisini aldattığını, borç olarak aldıkları paralarla zevk ve eğlence içinde bir hayat sürdüğünü üzüntüyle öğrendiği belirtilen dilekçede, kızlarının mahkemede, akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle babaları hakkında 10 Ekim 2017’de ihtiyati tedbir kararı aldırdığı, bu iddialara rağmen Uras’ın son 2 yılda aldığı 4 ayrı raporla herhangi bir akıl zayıflığı ya da akıl hastalığının olmadığının tespit edildiği belirtildi.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN