Mistura, Suriyeli muhaliflerle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladıklarını duyurdu

Mistura, Suriyeli muhaliflerle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladıklarını duyurdu

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerle Cenevre'deki görüşmelere resmen başladıklarını duyurdu. Hedef ise görüşmelerin devam etmesi...

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi (YMK) üyeleri ile Pazartesi günü BM ofisinde buluşmasının ardından görüşmelerin nesmen başladığını duyurdu.

Yarın rejimle

Mistura, görüşmelerin en acil hedefinin, görüşmelerin devam etmesi olduğunu söyledi. Temsilci, yarın da rejim heyetiyle bir araya gelecek.

Muhaliflerin talebi

Suriyeli muhalifler, kuşatmaların kaldırılmasını, bu bölgelere acil insani yardım yapılmasını, sivillere yönelik bombardımanın durdudulmasını istiyor.

Çocuk ve kadın tutukluların listesini istedi

Mistura muhalefetin bu endişelerini anladığını, çocuk ve kadın tutukluların listesini istediğini söyledi ve rejmin kadın ve çocuk tutukluları bırakamasının birşeyler olduğuna dair bir işaret olacağını vurguladı.

2 saat 15 dakika sürdü

Cenevre BM binasında yerel saatle 16.45’te toplanan Suriye aktivisleri ve sivil guruplar öncülüğü yapan Salim el-Muslat ve beraberindeki heyet BM temsilcisi Steffan Mistura ile 2 saat 15 dakika görüştü.

Mistura’da gayret sarf edeceğini söyledi

Görüşme yerel saatle 19.00’da sona erdi. Toplantıdan sonra heyet BM’den ayrılırken gazetecilere Arapça açıklamalarda bulunan Muslat, görüşmelerin olumlu bir havada geçtiğini ve görüşmelere devam edileceğini ifade ederek, “Ancak bizim bazı konularda isteklerimiz var. Bunların muhakkak surette cevaplandırılması ve sorunların giderilmesini ön koşul olarak kendilerine ilettik. Mistura’da bunları çözmek için gayret sarf edeceğini söyledi.” dedi.






İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN