Motosikletle bir yılda 50 kilo verdi! İşte inanılmaz edğişim

Bir bankada memur olarak çalışan Muhammet Ali Çakır, tutkunu olduğu motosiklete binebilmek için zayıflamaya karar verdi. Çakır, 115 kiloyken başladığı mücadelede 1 yılda 65 kiloya düştü.

Konya'da yaşayan Muhammet Ali Çakır, 10 yıl önce evlendi ve ardından hızla kilo almaya başladı. Fazla kiloları  yüzünden hayatını oldukça zorlaşan ve sosyal hayatında zorluklar çekmeye başlayan Çakır, dahası tutkunu olduğu motosikletinden de ayrılmak zorunda kaldı.

Bu gidişe bir 'dur' demeye karar veren Muhammet Ali Çakır, bir yılda 115 kilodan 65 kiloya düşmeyi başardı.

asa2.jpg

MOTOSİKLETE BİNEMEZ OLDUM

Hayat kalitesinin düştüğünü ifade eden Çakır, "Buna 'dur' demek lazımdı, sonu yoktu, kilom arttıkça artıyordu. Hızla kilo alıyordum, korkmaya başladım. Karar vermek en önemlisi, önce zihinde bitirmek lazım. Aşırı kilolu olunca tutkunu olduğum motosiklete de binemez oldum. Kilolarım nedeniyle motosiklete binmekte güçlük çekiyordum. Uzun yol motosiklet yolculuğu yapmayı çok seviyordum. Uzun yolda kilolar sıkıntı yaşatıyordu. Buna 'dur' dememiz gerekiyordu. Motosikletimden ayrı kalmanın üzüntüsüyle kilo vermeye karar verdim." diye konuştu.

Kiloları nedeniyle çoraplarını dahi tek başına giyemediğini belirten Çakır, eşi ve çevresindekilerin de motivesiyle diyetisyene gitmeye karar verdiğini aktardı.

asa1.jpg

UZMANDAN DESTEK ALSINLAR

Bir televizyon programında 300 kilogram ağırlığındaki obez kişinin durumundan etkilendiğini belirten Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlk zamanlar diyetisyene gitmedim. Kilo vermek isteyenlerin bir uzmandan destek almalarını öneririm. Kilolu arkadaşların da yaşam kalitesinin artması için kilolarından bir an evvel kurtulmalarını şiddetle tavsiye ediyorum. Kilolardan kurtulduktan sonra hayat kalitem bin kat daha arttı. Nefes alış verişim, oturmam, kalkmam her şeyim değişti. Yaklaşık 1 yılda 50 kilogram verdim. 115 kilogramdan 65'e düştüm. Uzun süredir de bu kilo seviyemi koruyorum. Bu süreçte başarılı olmak için hayat tarzını değiştirmeniz gerekiyor. Sağlıklı besleniyorum, ekmek tüketmiyorum. Bundan taviz verirsen eski duruma dönersin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN