NASA, Mars'tan ses kaydı yayınladı

NASA, Mars'tan ses kaydı yayınladı

Mars'ta incelemelerini sürdüren NASA'ya ait uzay aracı, lazer darbelerinin ilk ses kayıtlarını dünyaya ulaştırdı. NASA'dan yapılan açıklamada bu kayıtların, kayaların yapısı hakkında bilgi verebileceği kaydedildi.

NASA, Mars'tan ses kaydı yayınladı. NASA'ya ait uzay aracı Perseverance, Mars'taki incelemelerini sürdürürken, aracın kayda aldığı ritmik vuruşlar mikrofon aracılığıyla kayda alındı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda, “Mars’taki lazer darbelerinin ilk ses kayıtlarını dinliyorsunuz. SuperCam cihazımdaki mikrofon tarafından duyulan bu ritmik vuruş sesleri, ekibimin etrafımdaki kayaların yapısını anlamasına yardımcı olabilecek farklı yoğunluklara sahip” ifadelerine yer verildi.
 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN