NASA'dan Türkiye paylaşımı... Dikkat! Kuraklık ciddi sorun

NASA'dan Türkiye paylaşımı... Dikkat! Kuraklık ciddi sorun

NASA, Türkiye'nin yer altı su rezervlerini gösteren bir harita yayınladı. Buna göre, Türkiye'deki yer altı suları ortalama seviyenin altında. NASA'nın açıklamasına göre, kuraklık sorunu ciddi bir seviyede.

2020'nin son aylarında Türkiye'de yağış oranları, neredeyse her ay ortalamanın altında kaldı.

Yağış oranlarındaki düşüş, baraj doluluk oranlarını da etkiledi. Son günlerde görülen etkili yağışlarla baraj seviyeleri yükselse bile NASA'nın açıklamasına göre, kuraklık sorunu çok ciddi.

NASA'DAN TÜRKİYE PAYLAŞIMI

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nden (NASA), Türkiye ile ilgili yeni bir paylaşım yaptı. Türkiye'nin yer altı su rezervlerini gösteren bir harita yayınladı.

Gravity Recovery and Climate Experiment Follow On (GRACE-FO) uydularıyla 11 Ocak 2021 itibarıyla Türkiye'deki yer altı sularının durumu hesaplandı.

01.jpgYayınlanan karedeki mavi kısımlar, normalden fazla su olan bölgeleri, kırmızı ve turuncu renkteki kısımlar ise normalden az su olan bölgeleri gösteriyor.

Hesaplamalara göre, Türkiye'deki yer altı suları ortalama seviyenin altında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN