Nazmi Irgat kimdir, kaç yaşında ve nereli? Asgari ücret kararını kabul etmedi

Nazmi Irgat kimdir, kaç yaşında ve nereli? Asgari ücret kararını kabul etmedi

2021 yılında uygulanacak asgari ücretin açıklanmasının ardından konuşma yapan Nazmi Irgat, bu rakamı kabul etmediklerine dair açıklamada bulundu. Türk-İş Genel Sekreteri Nazmi Irgat, toplantıda işçileri temsilen bulunuyordu.

Türk-İş Sekreteri Nazmi Irgat, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıklamasının ardından asgari ücretin yeterli olmadığını ve bu rakamın kabul edilemeyeceğini ifade etti. 

TÜRK- İŞ SEKRETERİ NAZMİ IRGAT KİMDİR?

1953 yılında Karaman’ın Hamidiye Köyünde doğan Nazmi Irgat, ilkokulu köyünde okudu, ardından Karaman Endüstri Meslek Lisesi'ne başladı ve 1974 yılında buradan mezun oldu.

Çalışma hayatına, 1974 yılında Karaman Sümerbank Pamuklu Sanayi Müessesesinde  başladı. 1980 yılında çalışırken bir yandan da devam ettiği Antalya Meslek Yüksek Okulu, Makine Bölümünden mezun oldu.

23 Ekim 1983 tarihinde, Makine Bakım Teknik Nezaretçisi olarak çalışırken Teksif Sendikası Karaman Şube Başkanı seçildi. Teksif’in 15-17 Eylül 1995 tarihlerinde gerçekleştirilen 14. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Nazmi Irgat,  bu göreve 12 yıl boyunca devam etti.  Sendikanın 17. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlığa görevine getirildi. 19-20 Şubat 2011 tarihinde yapılan 18. Olağan Genel Kurulda bu göreve yeniden seçildi.

nazmir-irgat-kimdir-1.jpg

Evli ve 3 çocuk babası olan Nazmi Irgat, 19 Mart 2017 tarihinde yapılan TEKSİF Olağanüstü Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık görevine getirildi. 8-11 Aralık 2011'de gerçekleşen TÜRK-İŞ 21. Olağan Genel Kurulu'nda da seçilerek Genel Teşkilatlandırma Sekreterliği'ne getirildi. 3 Eylül 2013 tarihinde Yönetim Kurulu Kararı ile Türk-İş Eğitim Sekreterliğine getirilen Nazmi Irgat, TÜRK-İŞ’in 22. Olağan Genel Kurulu'nda Genel Eğitim Sekreterlik görevine getirildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN