Net Sanat'ta bu hafta sonu

Net Sanat'ta bu hafta sonu

Bu hafta sonunun en iyi konserleri, etkinlikleri, filmleri, sergileri ve daha fazlası...

Minyatür sanatçısı ve eğitmeni Berrin Çakın Güç, YouTube kanalında minyatür sanatını öğrenmek isteyenlere özel ders veriyor. 17 yıldır eğitmenlik yapan sanatçı, paylatığı ilk videosunda minyatür sanatında, çalışmaya başlarken dikkat edilmesi gereken maddelere değiniyor. Oturuş pozisyonundan çizgilerde nefes kullanımına, kalem ve fırça tutuşundan çizgi kalitesine minyatürün ilk adımlarını paylaşan sanatçı, haftanın bir günü paylaşacağı minyatür eğitimi videolarında bu sanata dair bütün detayları izleyicileriyle paylaşacak. Berrin Çakın Güç’ü ‘youtube.com/watch?v=z6luHeD41H0’ kanalından takip edebilir, mesaj yoluyla da iletişim kurarak merak ettiklerinizi danışabilirsiniz.

YAPI KREDİ’DEN MASUMİYET MÜZESİ KONSERİ

Kültür Sanat Loca’nın kapılarını pandemi nedeniyle kapattıından beri YouTube kanalında her Cumartesi Edebiyat ve Klasik Türk Müziği’ni buluşturan konserler yayınlayan Yapı Kredi Kültür Sanat’ın bu haftaki programında Orhan Pamuk’un ünlü romanı Masumiyet Müzesi var. Büyük ses getiren Harf’ten ve Nota’dan konser dizisinin Orhan Pamuk’un katılımıyla yapılan bu bölümünde Masumiyet Müzesi romanının bazen arka planda, bazen de neredeyse roman kişisi olarak yer alan şarkılarına kulak veriyoruz.

TÜRK TİYATROSU HALDUN TANER BELGESELİNDE

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), yapımcılığını İstanbul Tiyatro Festivali’nin üstlendiği 2015 tarihli Haldun Taner belgeseli ‘Ve Perde!’yi dijital platformlar üzerinden ücretsiz olarak erişime açtı. Türk tiyatrosunun duayen ismi Haldun Taner’in yaşamını anlatan belgesel, İKSV’nin YouTube kanalı üzerinden izlenebiliyor. Yönetmenliğini Selçuk Metin’in yaptığı, senaryosunu Gülşah Özdemir Koryürek’in yazdığı belgeselde anlatıcı rolünü Halit Ergenç ve Tilbe Saran üstleniyor. Belgesele katkıda bulunan diğer sanatçılar ise; Gülriz Sururi, Metin Akpınar, Zeliha Berksoy, Ferhan Şensoy, Levent Üzümcü, Engin Alkan, Yiğit Özşener, Erkan Can, Erdem Akakçe, Can Yılmaz, Mehmet Erbil, Alayça Öztürk, Esin Aslan, Harun Başlan, Vahit Sarıtaş, Deniz Telek, Ayça Yiğit ve Yalçın Zobu.

AGNES VARDA’NIN KISA FİLMLERİ YOUTUBE’DA

Cléo de 5 à 7’ (Beşten Yediye Cléo), ‘Visages Villages’ (Mekânlar ve Yüzler) ve ‘Sans toit ni loi’ (Yersiz Yurtsuz) gibi filmlerde imzası olan, Fransız Yeni Dalgası’nın öncülerinden Agnès Varda’nın bulunması oldukça güç olan kısa filmi ‘The Little Story of Gwen From French Brittany’ (Fransız Brittany’den Gwen’in Küçük Hikayesi) YouTube üzerinden ücretsiz izlemeye açıldı. Varda’nın kısa filmini sinemaseverlerle paylaşan American Cinematheque, önümüzdeki günlerde seçkisindeki başka filmleri de online olarak paylaşmayı planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN