Mutant virüse karşı aşı... Novavax yüzde 89 başarılı oldu

Mutant virüse karşı aşı... Novavax yüzde 89 başarılı oldu

Amerikan ilaç şirketi Novavax, koronavirüse karşı İngiltere'de sürdürdüğü 3'üncü faz aşı çalışmalarında yüzde 90'a yakın başarı sağlandığını duyurdu. Aynı zamanda mutasyona uğramış virüse karşı da etkili olan Novavax aşısının, yine de İngiltere'de onay alabilmesi için ek verilere ihtiyaç var.

Amerikan ilaç şirketi Novavax da umutlu haberi duyurdu.

Potansiyel Kovid-19 aşısının İngiltere'de devam eden 3'üncü faz çalışmaları ile ilgili verileri duyuran Novavax, denekler arasında Kovid-19'un Britanya'da görülen mutasyonunun bulaştığı hastaların da olduğunu açıkladı.

"BELLİ ÖLÇÜDE İŞE YARADI"

İlaç şirketi aşının virüse karşı yüzde 89,3 etkili olduğunu kaydetti.

ABD hükümetinin desteklediği firmalar arasında bulunan Maryland merkezli şirketin internet sayfasında, aşının İngiltere'de 15 bin kişi üzerinde yapılan denemelerinin devam ettiği, ilk defa Güney Afrika'da görülen virüsün yeni mutasyonuna karşı da 'belli ölçüde işe yaradığı' belirtildi.

HIV TAŞIMAYAN HASTALARDA YÜZDE 60

Firmanın açıklamasında aşının Güney Afrika'daki koruma oranının yüzde 49 olduğu, denekler arasında AIDS hastalarının da bulunduğu ve aşının etkinlik oranının HIV taşımayan hastalarda yüzde 60'a çıktığı vurgulandı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN